MUSTAFA BACANLI 1. AMATÖR KÜME LİGİNDE HEYECAN BAŞLADI

MUSTAFA BACANLI 1. AMATÖR KÜME LİGİNDE HEYECAN BAŞLADI

Bundan 2 yıl önce genç yaşta hayatını kaybeden Mustafa Bacanlı’nın adını yaşatmak için  düzenlenen Yozgat Mustafa Bacanlı 1.Amatör küme ligi yeni sezon açılış müsabakası bugün saat 12.00’de kent merkezinde dış sahada SHÇEKspor ile Sarayspor maçıyla başladı.Maçın başlama vuruşunu Yozgat Valisi Ziya Polat yaptı.         

Yozgat’ta Amatör kümede  Futbol heyecanı uzun bir aranın ardından pandemi nedeniyle 2 yıl aradan  sonra yeniden başlatıldı. Haftanın ilk maçı olan  SHÇEKspor Sarayspor karşılaşması 3-0,   günün diğer maçı Saraykent Akdağ Belediyespor karşılaşması da 4-2 sona erdi.  

Yozgat Mustafa Bacanlı 1. Amatör küme liginde  A, B, C gruplarında olmak üzere toplam 24 takım mücadele vereceği ve çift devreli lig usulüne göre,Oynanacak Müsabakalar sonrasında Gruplarında ilk üç sırayı alacak 9 takım ile grubunda en iyi avantajı elde edecek bir takım olmak üzere toplamda 10 takım ile play-of oynanacak.

Eleme usulü oynanacak maçlarda 5 takım elenecek. Kalan 5 takımda kendi arasında oynayacağı maçlarla amatör küme şampiyonu olarak BAL ligi için baraj maçı oynayacak.

Gruplarında son sırada yer alan takımlar ise bir alt kümeye düşecek.

Müsabakalar öncesinde futbolcu ve teknik heyetten aşı kartı istenecek. Aşı yaptırmayan futbolculardan ise PCR testi istenecek.

Yozgat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Hakan Bektaş, Yozgat spor kamuoyu tarafından sevilen ve vefatının spor camiasını derin bir üzüntüye sevk ettiği Mustafa Bacanlı’nın isminin yaşatılması için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) yapılan  müracaatın olumlu sonuçlandığını belirterek,  “2021-2022 Yozgat Birinci Amatör Küme Futbol Ligi ligi  Mustafa Bacanlı ismi ile oynanacak. Pandemi nedeniyle 2 yıldır oynanmayan amatör futbol maçları bu hafta sonu başlayacak. Müsabakaların fair play ölçüsünde geçmesini temenni ediyor , tüm takımlarımıza başarılar diliyorum ” dedi.

14/11/2021 01:58
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ