MİLLİ YÜZÜCÜMÜZ AVRUPA ŞAMPİYONASINDAN 3 MADALYA İLE DÖNDÜ

MİLLİ YÜZÜCÜMÜZ AVRUPA ŞAMPİYONASINDAN 3 MADALYA İLE DÖNDÜ

Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcusu yüzücü Rahmi Ersoy, milli takım formasıyla katıldığı Avrupa Şampiyonasından 2 gümüş bir altın madalya ile döndü. Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcusu Ersoy milli forma ile 24 Ocak’ta Belarus’ta düzenelenen Avrupa şampiyonasına katıldı. 50 metre serbest, 100 metre sebest ve 100 metre kelebek yarışmalarında 1 altın 2 gümüş madalya ile dönerek büyük bir başarının altına imza attı.
Engelli Yüzücü Rahmi Ersoy, Yozgat’ta sıkı bir hazırlık döneminin ardından Avrupa Şampiyonası için Belarus’a gitmişti. 24 Ocak’ta düzenlenen şampiyonada katıldığı 3 katagoride dereceye giren Ersoy, ilk kez giydiği milli takım formasının hakkını teslim ederek 1 altın iki gümüş madalya ile yurda döndü.
Katıldığı tüm yarışmalardan başarılı dönen Ersoy Türkiye Şampiyonası ve Avrupa’da kazandığı başarılarına yeilerini ekmlek istediğini belirtti.
Ersoy, “Yüzme sporu ile tanıştıktan sonra kendime belirlediğim ilk hedefler arasında Türkiye ve Avrupa’da başarılar kazanmak vardı. Bu hayallerimi gerçekleştirmenin ve bana her zaman destek olan ailemin gurur kaynağı olmamın sevincini yaşıyorum. Sıradaki hedefim de Paralimpik oyunları ve olimpiyat var.Çalışmalarıma aralıksız devam ederek hem giydiğim milli formayı en iyi şekilde temsil etmek hemde bana destek olan herkesi mutlu etmek sitiyorum” ifadelerini kullandı.
Rahmi Ersoy, Isparta’da düzenlenen Osman Çullu Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası ve Milli Takım seçmelerinde 100 metre kelebek yarışmasında Türkiye birincisi olarak ilk kez milli takıma seçilmişti. Ersoy, Isparta da 6 farklı stilde 6 farklı madalya almıştı. Bu başarısını Belarus’ta devam ettiren Ersoy katılacağı diğer turnuvalarda adından sıkça bahsetireceğinin ve başarılanı devam ettireceğinin sinyallerini verdi.
28.01.2020
28/01/2020 21:24
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ