BAŞER, SPOR BAKANI İLE GÖRÜŞTÜ. YOZGAT’A YENİ TESİSLER GÜNDEMDE

BAŞER, SPOR BAKANI İLE GÖRÜŞTÜ. YOZGAT’A YENİ TESİSLER GÜNDEMDE

Geçtiğimiz günlerde Yozgat’ta yapımı devam eden baraj ve göletlere ödenek tahsisi ve yeni projeler için DSİ Genel Müdürünü ziyaret eden AK Parti Yozgat Milletvekili ve Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Yusuf Başer, yeni spor tesislerinin Yozgat’a kazandırılması hususunda Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nu ziyaret etti.

Bakanlık makamında gerçekleşen görüşmede Milletvekili Başer, Yozgat’ta ihtiyaç duyulan spor tesisleri hakkında Bakan Kasapoğlu’na bilgi verdi.
Başer, bakan Kasapoğlu’na,  sağlıklı nesiller yetiştirmek için sosyal hizmet desteğine ihtiyacı olan çocuklar ile şehit ve gazi çocukları ve diğer çocukların sporla buluşmasını sağlamak, salon sporlarını geliştirmek maksadıyla Yozgat’ta uluslararası müsabakalara da ev sahipliği yapacak donanımda bir kapalı spor salonuna ihtiyaç duyulduğunu, bu salonu  Yozgat Merkez Yukarı Nohutlu Mahallesinde yapmayı planladıklarını belirtti.
Yozgat’ın coğrafi konumu ve fiziki özellikleri nedeniyle kamp eğitim merkezine oldukça müsait bir noktada olduğunu da vurgulayan Milletvekili Başer, yatırım programında olan Kamp Eğitim Merkezi’nin yapımına bir an öncel başlanılmasının gerektiğini vurguladı. 
Başer, görüşmede ayrıca yatırım programında olan ve halen başlanılmayan Sorgun’a 300 kişilik öğrenci yurdu ile Yerköy Gençlik Merkezi’nin inşaatına başlanılmasını gerektiğini söyledi.
Başer, Güreş Eğitim Merkezi ve İl Müdürlüğü İdari Binası Yapımı, Yozgat Merkez Sentetik Çim Yüzeyli Futbol Sahası, İkili Soyunma Odası ve Tribün Yapımı, Sarıkaya Gençlik Merkezi, Kadışehri, Yenifakılı, Aydıncık ilçelerine Spor Salonu Yapımının yatırım programına alınmasını talep etti.
Milletvekili Başer’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden bakan Kasapoğlu, yatırım programına alınan projelerin gerçekleşmesi ile yeni talep edilen yatırımlar için fizibilite çalışmalarının yapılması noktasında gerekli talimatları vereceğini ifade etti.

21/01/2021 21:01
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ