BAKANIN AÇIKLAMASINA  GÖRE; YOZGAT, ORTA RİSKLİ İL’LER KATEGORİSİNDE

BAKANIN AÇIKLAMASINA GÖRE; YOZGAT, ORTA RİSKLİ İL’LER KATEGORİSİNDE

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı  il il haftalık koronavirüs vaka sayısı haritasına göre, Yozgat’ta geçen yılın Eylül ayında tırmanışa geçen koronavirüs  vak’alarının yeni yılın Şubat ayı içerisinde hayli gerilediği gözlendi. Bakan Koca'nın ilimize  ilişkin paylaştığı 100 bin kişide  haftalık vaka sayısının 37.70 olması nedeniyle  Yozgat,81 il içerisinde 49.sırada yer aldı.Bu sonuca göre,Yozgatta  Koronavirüs vak’alarının 48 il’den daha iyi seyrettiği ortaya çıktı..Öte yandan Türkiye genelinde 32 il’in durumunun  ise Yozgat’tan  da daha iyi olduğu anlaşıldı. Bu arada Yozgat’ın il’lerin pandemi seviyesini  gösteren “Düşük,orta,yüksek ve çok yüksek riskli “ kategori sıralamasında ise ‘Orta riskli ‘iller arasında bulunduğu öğrenildi.

Hatırlanacağı gibi,Koronavirüs Yozgatta geçen yıl geçen yılın Ağustos ayında atağa,  Eylül ayında ise tırmanışa geçmiş,uygulanan tedbirler sonucunda da son zamanlarda gerilemeye başlamıştı.Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da bu süreçte  koronavirüs vak’alarında illerin durumunu  twitter’den paylaşmaya başladı. Geçen hafta koronavirüs salgınında  100 bin kişide haftalık vak’a sayısında  41.07 gözüken Yozgata ilişkin bu rakam,  yeni haftanın başlangıcında  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından  37.70 olarak açıklandı.

Öte yandan Yozgat Sağlık Müdürü Dr.Fatih Şahin ise Yozgat’ta koronavirüs’ün gerileme sürecine girdiğini,ancak bu durumun “Koronavirüsün ilimizde tehlike olmaktan çıktığı”anlamına gelmeyeceğini belirterek şunları söyledi:

“Sayın Bakanımızın açıkladığı gibi, koronavirüsle mücadelede Yozgat 100 bir kişide haftalık vaka sayısında  37.70 rakamında… Ama tehlike bitmiş değil..Türkiye bugünlerde  mutasyon tehlikesini de  yaşıyor.Vatandaşlarımızdan ricamız ,kesinlikle rehavete kapılmasınlar.Aksi halde geldiğimiz yere tekrar dönebiliriz.Maske, mesafe ve hijyen tedbirlerimizden asla vazgeçmemeliyiz.”

BUNDAN SONRA İLLERDE NASIL BİR YOL İZLENECEK ?

Koronavirüs mücadele kapsamında il il planlanan kademeli yöntemin ayrıntıları belli olmaya başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 1 Mart'tan itibaren geçileceğini açıkladığı kademeli uygulamaya ilişkin altyapı çalışmaları sürerken, il pandemi kurullarının takip edeceği kriterler de oluşturuluyor. Buna göre, illerin pandemi seviyesini gösteren "Düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli" kategorilerine geçiş kriterleri oluşturuluyor. Hangi durumda, hangi yasakların kalkacağına ilişkin bu listeler, il hıfzıssıhha kurullarında değerlendirilecek.

24/02/2021 21:20
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ