YOZGAT DİYABET DERNEĞİ BAŞKANI YILMAZ’DAN 14 KASIM AÇIKLAMASI

YOZGAT DİYABET DERNEĞİ BAŞKANI YILMAZ’DAN 14 KASIM AÇIKLAMASI

Yozgat Diyabet Derneği Başkanı Meltem Yılmaz 14 Kasım Dünya Diyabet günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Başkan Yılmaz Diyabet çocukların her çocuk gibi özgür olmalı ve hayatları kolaylaştırılmalı dedi.

14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla basın açıklaması yapan Yozgat Diyabet Derneği Başkanı Meltem Yılmaz yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Günde 8 kez parmaklarını delinen ve 4 kez insülin yapmak zorunda kalan çocuklar, teknolojinin gelişmesiyle daha konforlu hayat yaşayabilmekteler. Ancak ne var ki bu teknolojik cihazlar SGK tarafından ödenemiyor. Ailelere aylık en az 1000 TL ekstra masrafa neden oluyor. Dernek olarak diyabetli çocuklarımızın ve ailelerinin yaşadıkları sıkıntıları gündeme taşımak, sesimizi duyurmak dernek olarak bizim birinci vazifemiz. Diyabetli yetişkin hastalarımızınyanı sıra bir de çocuk diyabet hastaları var ki, her çocuk gibi onlar da özgürce koşabilmeli, yani kısaca hayatları kolaylaştırılmalı. Hayatın daha başlarında eksiyle başlayan çocuklarımıza destek çıkılmalı. Teknolojinin ilerlemesiyle kolaylaştırılan kan şeker ölçümü ve insülin uygulamaları ne yazık ki SGK tarafından çok az kısmı ödeniyor. Aylık 1000 TL gibi ektra masraf yapmak zorunda kalan aileler zorlanıyor. Çocuklarımızın günde 8 kez parmaklarının delinmesine, günde 4 kez insülin yapılmasının önüne insülin pompa ve sensör cihazı ile geçilebiliyor. Çocuklarımızın parmak uçlarında artık sinir kaybı oluşmaya başlamadan bir çare bulunmalı. Mecliste diyabetli çocuklarımız gündeme alınmalı ve teknolojik cihazlar SGK tarafından ödenmeli. Bu çocuklarımız için lüks değil bir ihtiyaçtır artık.

Valiliklerde yapılan komisyonlar içerisine Diyabet Komisyonun da oluşturulması şehrimiz için faydalı olacaktır. Yozgat’ta diyabet haritası çıkarılması, gerekli eğitimler ve takip noktasında işleri oldukça hızlandıracak ve diyabette etkin olarak çalışmalar yapmak için öncü olacaktır. Valilik, İl Sağlık Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediye, Üniversite, Özel Hastane ve Dernek temsilcilerin katılacağı komisyon diyabetli dostlarımız ve şehrimize bir vizyon katacaktır.

Sahada özellikle çocukları diyabetli ailelerle konuştuğumuzda Yozgat’ta Çocuk Endokrinoloji Uzmanının olmaması gündeme geliyor. Buradan da biz yeniden gündeme getirmek isteriz. Konu diyabet olunca kompleks bir takip gerektiğinden, Çocuk Kardiyoloji uzmanın da şehrimizde olması hem diyabetli çocuklarımızın takibi, hem de il geneli tüm çocuklarımızın takibi açısından da önemlidir. “Allah’ın emri, Peygamberin kavli ile milletvekillerimizden bir Çocuk Endokrinoloji Uzmanı ve Çocuk Kardiyoloji Uzmanını istiyoruz.
Diyabetli çocuklarımız da her çocuk gibi özgür olmalı, yaşam standartları yükseltilmelidir. Sayın milletvekillerimizden ricamız bu hassas konuları mecliste gündeme getirmeleridir. Dokunulan her yaşam başka bir yaşama umut olacaktır” dedi. (yeniufukgazetesi.com.tr)

13/11/2020 19:16
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ