TAŞKIN’DAN 12 MAYIS HEMŞİRELER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

TAŞKIN’DAN 12 MAYIS HEMŞİRELER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü ve Haftası nedeniyle basın açıklaması yaptı. 

Açıklamasında, sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi, sağlık hizmeti sunumunun dünya standartlarının üstüne çıkarılarak bu hizmeti veren personelin hem mesleki olarak en iyi şekilde donatılması, hem de ekonomik ve sosyal olarak güçlendirilmesi gerektiğini belirten Taşkın, başarılı Hemşirelere her yıl bir maaş tutarında ikramiye ile veya “Hemşire Üstün Hizmet Ödülü” verilerek motive edilmelerini Sağlık Bakanlığından talep ediyoruz, diyerek şunları ifade etti: 

“Çeşitli tarihlerde Hemşirelik Yönetmeliğinde değişikliğe gidilmesine rağmen görev, yetki ve sorumluluk alanları değişmemiştir. Yoğun bakım, iç hastalıkları, acil servis, cerrahi, ruh sağlığı ve hastalıkları, çocuk sağlığı ve hastalıkları, kadın sağlığı ve hastalıkları ve halk sağlığı gibi alanlarda görev, yetki ve sorumlulukları bulunmasına rağmen çalışma alanları yönetmelikte belirtilenlerden çok daha fazladır. Hemşirelerin klinik, servis, poliklinik arasında gidip gelmesini önlemek ve bir alanda tecrübe edinmesini sağlamak ve yoğun emek ve mesai harcayarak yıpranmasını önlemek amacıyla, sendika olarak hemşirelik mesleğinin branşlaşmasından yanayız. 

Personel yetersizliği nedeniyle yoğun emek ve mesai harcayan Hemşireler, özverili bir şekilde görevlerini yapmalarına rağmen birim amirlerinden ve idarelerden hak ettikleri değeri göremiyorlar. Mobbinge maruz kalabiliyorlar ve sorunların ötelenmesi gibi olumsuzluklar değersiz ve yalnızlık hissine kapılmalarına neden olabiliyor. Döner Sermayeden hak ettikleri ücreti alamıyorlar. Bu olumsuzluklar üst üste geldiği zaman ruhi ve bedeni olarak yıpratıyor ve çeşitli rahatsızlıkların ortaya çıkmasına neden oluyor. Hemşireler aynı zaman da sosyal birer varlık; eş, anne ve çevresiyle ilişkileri olan bir insan olarak görülmeli… Sürekli nöbette geçen iş hayatının getirdiği zorluklar ve kadın olarak üzerine yüklenen ağır sorumluluklar hemşireleri olumsuz etkileyerek moral ve motivasyonlarını bozuyor. 

Coronavirüs salgını gibi olağanüstü koşullarda her türlü riske rağmen görevini başarıyla yürüten Hemşirelerin çalışma yönetmeliği başta olmak üzere, döner sermayeden hak ettiği katkı payını alabilmeli, yıpranma payı yeniden gözden geçirilmeli, döner sermayenin emekliliğe yansıtılması, 3600 ek gösterge gibi Hemşireler lehine düzenlemeler yapılmalıdır.  

Bu duygu ve düşüncelerle, 12 Mayıs Hemşireleri Günü’nü ve Dünya Hemşireler Haftası’nı kutluyorum. Tüm hemşirelerimize sağlık, mutluluk ve huzurlu bir iş hayatı ve sosyal yaşantı temenni ediyorum.”

 
13/05/2022 03:49
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ