ŞEHİR HASTANESİNDE KARACİĞER KİST AMELİYATINDA YENİ YÖNTEM

ŞEHİR HASTANESİNDE KARACİĞER KİST AMELİYATINDA YENİ YÖNTEM

Yozgat Şehir Hastanesinde hasta uyutulmadan Floroskopi eşliğinde Perkütan Karaciğer Kist Hidatik ameliyatı gerçekleştirildi.
Türkiye’nin ilk Şehir Hastanesi olma özelliği taşıyan Yozgat Şehir Hastanesi kaliteli sağlık hizmeti sunmanın yanı sıra ilde sağlık alanında ilkleri de gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyor.
Yozgat’ta ilk defa hasta uyutulmadan Karaciğer Kist Hidatik ameliyatı Yozgat Şehir Hastanesinde yapıldı.
Yozgat Şehir Hastanesi Pandemi sürecinde cerrahi ihtiyacı olan hastalar için en uygun ve doğru şartlarda minimal invaziv girişim teknolojisinin desteği ile hizmet vermeye devam ediyor.
Şehir Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Emil Hüseyinoğlu ve Radyoloji Uzmanları Uzm. Dr. Ahmet Tanyeri, Uzm. Dr. Onur Karacif’in ortak katılımı ile gerçekleştirilen Floroskopi eşliğinde Perkütan Karaciğer Kist Hidatik tedavisi ile bir hasta daha sağlığına kavuştu.
Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Emil Hüseyinoğlu yaptığı açıklamada, başarılı bir operasyonla hastanın uyutulmadan ameliyatının yapılarak sağlığına kavuşturulduğunu söyledi.

Op. Dr. Hüseyinoğlu, “Kistik Ekinokokkozis ülkemizde özellikle hayvanlarda çok yaygın olması nedeniyle önemli halk sağlığı sorunlarına neden olan ve ciddi ekonomik kayıplara yol açan zoonotik karakterli bir hastalıktır. Halk arasında kist hastalığı olarak bilinen bu hastalığın etkeni Echinococcus Granulosus adı verilen bir parazittir. Bu parazitin kaynağı sıklıkla köpeklerdir. Köpek dışkısı ile dış ortama atılan yumurtalar, çiğ tüketilen ve iyi yıkanmamış meyve ve sebzelerden, kirli içme sularından insanlara, koyun, keçi, sığır, manda gibi otla beslenen hayvanlara da bulaşarak hastalık tablosuna sebep olur. Kistler en sık karaciğer ve akciğerlerde görünürler. Bu vakamızda olduğu gibi genç bireyde karaciğere yerleşen kistler meslek seçimi ve idamesinde engel teşkil edebilecek sonuçlar doğurabilir. Zamanında ve etkin bir müdahale ile hastamızın sosyal hayatı ve meslek icrası konusunda sağlığına kavuşması ile birlikte engel kalmamıştır” dedi.
Radyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Ahmet Tanyeri’de Floroskopi klavuzluğunda Perkütan Karaciğer Kist Hidatik Tedavisinde hastayı uyutmaya gerek olmadan USG yardımıyla cilt uyuşturularak kistin içine iğne ile girildiğini belirtti.
Floroskopi yardımıyla kistin özellikleri ayrıntılı şekilde anlaşıldıktan sonra kistin içerisinde canlı parazitleri öldüren ilaçlar verildiğini vurgulayan Tanyeri, hastanın ek işlemlere gerek olmadan tamamiyle iyileşebildiğini ifade etti.
Tanyeri, “Özellikle bu vakamızda olduğu gibi genç ve bedensel aktivitenin yoğun olduğu meslek grubuna mensup bireylerin hem iyileşme sürecinin hızlı olması hem de fonksiyon kaybına sebep olmaması sebebi ile minimal invaziv tedavi yöntemleri başarı ile uygulanmaktadır. Yeni normal süreçte de eskiden olduğu gibi tanı ve tedavi yöntemlerimizle hastalarımıza hizmet vermekteyiz” dedi.
Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Kozan ise sağlık alanında ilde ilkleri gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Başhekim Kozan, “Hastanemizde gerek hekimlerimiz, gerekse diğer personellerimiz özverili bir şekilde görevlerini layıkı ile yerine getirmektedirler. Bu vesile ile bütün personelimizi canı gönülden tebrik ediyorum. İlimizde ilk defa hasta uyutulmadan Floroskopi eşliğinde Perkütan Karaciğer Kist Hidatik ameliyatı gerçekleştirildi. Hastanemiz fiziki ve genel durumu bakımından Avrupa standartlarının da üzerinde bir hastanedir. Sadece Yozgat’ımıza değil bölgemize de sağlık hizmeti sunmaktayız.”diye konuştu. (Ferhat Özer)

13/11/2020 19:23
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ