SAĞLIK ÇALIŞANLARINI KANSERE İLİŞKİN  BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

SAĞLIK ÇALIŞANLARINI KANSERE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 4 Şubat Dünya kanser günü nedeniyle Sağlık çalışanlarına bilgilendirme toplantısı verildi.
Düzenlenen bilgilendirme eğitimine Halk Sağlığı Başkanı Dr.Mehmet Akif Karaaslan, Kamu Hastaneleri Başkanı Uzm.Dr.Cahit Bekir Kayhan, Sağlık Personelleri ve Destek Hizmetleri Başkanı Mevlüde Başer, Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı Dr. Elif Bilge Özkan ve Uzman Rivahi Kalay katıldı.
İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen 4 Şubat Dünya Kanser günü nedeniyle bilgiler veren, Halk Sağlığı Uzmanı Dr.Ayşen Sürmen, “Günümüzde kanser hem dünya hem de ülkemiz için ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer almaktadır. Dünya genelinde yaklaşık her 6 ölümden biri, ülkemizde ise her 5 ölümden biri kanser nedeniyle gerçekleşmektedir. Dünya Kanser Günü ilk kez 2005 yılında, ülkemizin de işbirliği içerisinde olduğu Uluslararası Kanser Kontrol Örgütü (UICC) tarafından düzenlenmiştir. Her yıl 4 Şubat Dünya Kanser Gününde Uluslararası Kanser Kontrol Örgütü (UICC) ve ortak kuruluşların birlikte yürüttüğü, milyonlarca ölüme neden olan ve pek çok önlenebilir olan bir hastalığa karşı toplumsal bilinci artırmak amacıyla tüm dünyada kampanyalar düzenlenmiştir” dedi.
05.02.2020
05/02/2020 20:58
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ