MOBİL HİZMET MERKEZİNDEN KADES’İ PAZARDA TANITIM ETKİNLİĞİ

MOBİL HİZMET MERKEZİNDEN KADES’İ PAZARDA TANITIM ETKİNLİĞİ

Boğazlıyan’da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gönderilen ‘Mobil Sosyal Hizmet Merkezi’ aracı Kadın Destek Uygulaması KADES’e yönelik bilgilendirme çalışmaları yaptı.

Boğazlıyan halk pazarında vatandaşa hizmet sunan mobil araçta çocuk, yaşlı, engelli, kadın ve erkek tüm aile fertlerine yönelik koruyucu, önleyici, destekleyici, geliştirici hizmetler ile rehberlik ve danışmanlık hizmetleri pazar alışverişini yapmaya gelen vatandaşlara bilgilendirmelerde bulunuldu.

KADES’in vatandaşlara anlatılması hedefiyle oluşturulan program kapsamında Boğazlıyan Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nce ilçe sebze ve meyve pazarında broşür dağıtılarak, kadına şiddetin önlenmesi adına yürütülen mücadelede farkındalık çalışmalarına pazarcı esnafı ve vatandaşlarda destek oldu.

Pazar tezgahlarında  ‘Kaçırma Bu Patatesi, sende yükle KADES’i, ‘Patatesi soğanı Kaçırma, Kadınına El Kaldırma’ sloganlarına yer veren esnaf mücadeleye destek verdi.

Mobil Sosyal Hizmet Aracı ile alan ve hane taramaları yapılırken, kişi, aile ve toplum odaklı sosyal hizmet çalışmalarının yürütülmesi, aile-evlilik danışmanlığı, evlilik öncesi eğitim ve aile eğitimi hizmetleri sunulması, çocuklar, kadınlar, engelliler, yaşlılar, şehit yakınları ve gazilere yönelik eğitimler ve sosyal etkinliklerin yapılması adına Boğazlıyan Sosyal Hizmet Merkezi mobil sosyal hizmet aracı ile 15 gün boyunca hizmet edecek.

 
25/01/2023 20:31
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ