KOZAN’DAN AKCİĞER KANSERİNE İLİŞKİN FARKINDALIK KONFERANSI

KOZAN’DAN AKCİĞER KANSERİNE İLİŞKİN FARKINDALIK KONFERANSI

Yozgat Şehir Hastane’sinde günümüz dünyasında en sık görülen kanser türlerinin başında gelen  akciğer kanserine dikkat çekmek amacıyla bir dizi etkinlik düzenlendi. 

Başhekim Uz.Dr.Mustafa Kozan konferans salonundaki konuşmasında şunları söyledi:
“Günümüz dünyasında en sık görülen kanser türlerinin başında akciğer kanseri gelmekte, kansere bağlı ölümler içerisinde akciğer kanseri tüm dünyada ilk sırada yer almaktadır.
Bu nedenle, Kasım ayı tüm dünyada “Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı” olarak kabul edilmiştir. Akciğer kanseri, tüm kanser ölümlerinin % 25’ini oluşturmaktadır. Son yapılan çalışmalarda dünya genelinde akciğer kanseri erkekler arasında 1. Sırada Kadınlar arasında ise 3. Sırada görülen en sık kanser türüdür. Sigara ve diğer tütün ürünlerinin kullanımı akciğer kanserine yol açan en önemli nedendir.

Yapılan araştırmalara göre ülkemizde görülen akciğer kanserinin % 90’ının sigara kullanımına bağlı olarak ortaya çıktığını gösterilmektedir. Şunu unutmamalıyız ki, Akciğer kanseri için erken tanı çok önemlidir. Akciğer kanserinin erken teşhis edilmesi hem tedavide başarı şansını arttırmakta, hem de ölüm oranlarını düşürmektedir. Akciğer kanseri önlenebilir bir hastalıktır.En önemli nedeni ise tütün ve tütün ürünleridir”

Etkinlikte daha sonra  Yozgat Şehir Hastanesi göğüs hastalıkları hekimi Uz.Dr. Ümmühan Tuğba Tümüklü hazırladığı slayt ile akciğer kanseri hakkında katılımcılara ayrıntılı bilgiler verdi. 

Başhekim Uz.Dr.Mustafa Kozan, programın ardından verilen kokteyl’de Yozgat Kanser Hastaları Moral ve Motivasyon Derneği üyeleriyle ayrı ayrı sohbet ederek, sıkıntılarını ve çözüm yollarını değerlendirdi.

30/11/2022 20:38
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ