KORONAVİRÜSLE MÜCADELE İÇİN ÖNLEM ÜSTÜNE ÖNLEMLER ALINIYOR

KORONAVİRÜSLE MÜCADELE İÇİN ÖNLEM ÜSTÜNE ÖNLEMLER ALINIYOR

Yozgat il Hıfzısıhha kurulu kentimizde giderek yaygınlaşan Koronavirüs salgınını kontrol altına alabilmek ve koronavirüsle mücadelede etkin bir koordinasyonu sağlayabilmek için bir dizi önlemler almaya başladı.Sağlık Müdürlüğü kurum bünyesinde ‘Covid 19 ‘çağrı merkezini  oluştururken Valilik de tüm resmi kurumlarda ‘Hes kodu’ uygulamasına start verdi.

Yozget kent merkezinde  Covid-19 pandemisi nedeniyle vatandaşlara yardımcı olunması kapsamında  İl Sağlık Müdürlüğü tarafından vatandaşların ve sağlık çalışanlarının Pandemi ile ilgili sorularına 09.00-21.00 saatleri arasında cevap vermek için Covid-19 Çağrı Merkezi kuruldu. Hazır hale gelen çağrı merkezi Cdvid 19’dan dolayı şikayeti bulunan vatandaşlara  217 55 18 / 212 4408 / 2177613 hatlarından hizmet vermeye başladı.

Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin,konuya ilişkin yaptığı açıklamada  “Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında yeni korona virüs hastalığı (covid-19) hakkında bilgi ile vatandaşlarımızın kimi şikayetlerine bağlı olarak yaşadıkları tedirginlik ile şikayetlere yönelik psiko-sosyal destek hizmet sunulması ile sağlık sorunlarının yerinde ve eş zamanlı tespiti, sorunun çözümünde etkin olacak mekanizmaların hızla harekete geçirilmesi amacıyla COVİD-19 Çağrı Merkezi kurulmuştur” dedi.

Öte yandan  İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu  hafta içinde yaptığı toplantıda yeni Tip Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında ,vatandaşlarımızın ve tüm kamu çalışanlarının Yozgattaki  tüm kamu kurum ve kuruşları binalarına girişinde, Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulamasının hayata geçirilmesine karar verdi.HES kodu olmayan vatandaşlara sorgulama yapan görevlilerce Sağlık Bakanlığının Hayat Eve Sığar (HES) mobil uygulaması veya E Devlet uygulamasından HES kodu alınması konusunda yardımcı olunması da kararlaştırıldı

04/09/2020 20:02
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ