KOLU CAM İLE KESİLEN YARALI BYPASS İŞLEMİYLE TEDAVİ EDİLDİ

KOLU CAM İLE KESİLEN YARALI BYPASS İŞLEMİYLE TEDAVİ EDİLDİ

Kolunda cam kesiği sebebi ile Yozgat Şehir Hastanesine getirilen bir vatandaş kesilen 2 ana atar damarı, bacağından alınan kendi damarı ile (radikal arter ve ulnal arter) bypass işlemi yapılarak, eş zamanlı tüm sinir ve tendon yapıları tekrar yerine dikildi. Hastanede bir ilk olan bu operasyonla hastanın tedavisi yapılarak sağlığına kavuşturuldu.
Yozgat Şehir Hastanesinde Kalp Damar Cerrahisi ve Ortopedi ve Travmatoloji hekimleri tarafından, total kol sinir, tendon tamiri ile birlikte radikal arter ve ulnar arterlere bypass operasyonu gerçekleştirildi. Ameliyatı gerçekleştiren hekimlerden Op. Dr. Görkem Yiğit yaptığı açıklamada: başarılı bir ameliyat daha gerçekleştirmenin mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi.

Op.Dr. Yiğit, “20 yaşındaki hastamız, kolda cam kesiği nedeniyle hastanemize başvurdu; gelişinde çok kan kaybetmiş ve genel durumu kötüydü. Yapılan muayenede kolda 2 ana atardamar ile birlikte tüm sinir ve tendonlarda kesikler mevcuttu ve hasta acilen ameliyata alındı. Hastanın bacağından alınan kendi damarıyla, 2 ana damarına (radikal arter ve ulnal arter) bypass işlemi yapılarak, eş zamanlı tüm sinir ve tendon yapıları tekrar yerine dikildi; devamında kol atele alınarak, hastamız servis takibine alındı. Bu işlemle parmak hareketleri ve beraberinde koldaki kan dolaşımı yeniden sağlanmış oldu. Yozgat Şehir Hastanesi’nde ilk kez gerçekleştirilen bu önemli operasyonun, hastamızın da aynı zamanda genç olması sebebiyle başarılı geçmesi bizim açımızdan oldukça sevindirici ve anlamlı oldu” dedi.

HASTANEMİZDE İLK KEZ BÖYLE BİR AMALİYAT YAPILDI
Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Kozan’da hastanenin fiziki ve genel durumunun yanı sıra yapılan başarılı ameliyatlarla da gelişimini sürdürdüğünü belirterek, ilk kez böyle bir ameliyat gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Başhekim Kozan, “Hastanemizde ilk kez böyle bir ameliyat yapıldı ki bu hastanemiz için daha başlangıç ileriki süreçte hekim sayımızın artması ve pandeminin azalması ile bütün üstün teknolojik imkanlara sahip hastanemizde kalp damarlarını da değiştirilebileceğiz bypass ameliyatlarını hastanemizde yaparak hastalarımız’ ın kalp ameliyatı için başka illere gitmelerini ve yıpranmalarını engellemiş olacağız. Böyle güzel ve ne yaptığını bilen ekiplerle çalışmak bizlere hem güveni artırmakta hem de bizlere gurur kaynağı oluşturmaktadır. Bizlere bu sevinçi yaşatan emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyor hastalarımıza da geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum.”diye konuştu. (Ferhat Özer)

17/11/2020 20:45
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ