İLKER’DEN TÜRK KIZILAYIN KURULUŞUNUN 152.YILDÖNÜMÜ MESAJI

İLKER’DEN TÜRK KIZILAYIN KURULUŞUNUN 152.YILDÖNÜMÜ MESAJI

Türk Kızılay Yozgat Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem İlker, 11 Haziran Türk Kızılay ‘ın Kuruluş yıldönümü olduğunu hatırlatarak Türk Kızılay’ın 152 yıldır ülkemizde ve dünya ülkelerinde doğal afetlerden zarar gören insanların yaralarının sarılmasına yardım ettiğini söyledi.

Kızılay’ın kuruluş yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada Kızılay’ın önemine değinen Ekrem İlker mesajında şunları dile getirdi:

 “Kızılay, Osmanlı-Rus Savaşı’ndan Kıbrıs Barış Harekâtı’na kadar geçen sürede, Türkiye’nin taraf olduğu tüm savaşlarda, cephe gerisinde kurduğu hastaneler, hasta taşıma servisleri, donattığı hastane gemileri, yetiştirdiği hemşireler ve gönüllü hasta bakıcılar aracılığıyla savaş alanında yaralanan ve hastalanan yüz binlerce askerin yardımına koştu. I. Meşrutiyetin ilanından sonra İstanbul’da görülen büyük kolera salgınından bu yana, yurdumuzda meydana gelen doğal afetlerde ihtiyaç sahiplerinin bakımını, yerleşim ve beslenmelerini sağlayan Kızılay, 2020 yılında tüm dünyada ve ülkemizde yaşanan koronavirüs salgınından etkilenenlere de yardımlarıyla destek oldu.”

Kızılay’ın kan hizmetlerinde öncülük yaptığını vurgulayan İlker, mesajında daha sonra şunları dile getirdi :

 “1957 yılında kan merkezlerini kurmaya başlayan ve 2005 yılında Güvenli Kan Temini programını hayata geçirdiği günden bu güne kan bağış oranını artıran Kızılay, ülke geneline yayılmış hizmet birimlerinde görevli yaklaşık 3 bin 500 personel ile 300 noktada kan bağışı alıyor. Her gün 1500 hastanenin kan bileşeni ihtiyacını karşılayan Kızılay, Türkiye’nin yıllık kan ihtiyacının tamamını gönüllü ve güvenli kan bağışçılarından sağlamayı hedefliyor. İlik nakli ve kök hücre tedavisi bekleyen hastalar için de 2013 yılından bu yana Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılay iş birliğiyle “Türkök Projesi” yürütülüyor. Koronavirüs salgını döneminde İmmün Plazma Yöntemiyle Tedavi de katkılar sağlayan Kızılay, bu tedavi yönteminin yaygınlaşması, toplumumuz tarafından benimsenmesi için çalışmalar yaptı. Kızılay, binlerce hastanın bağışlanan immün plazmalarla iyileşmesine katkı sağlarken yaşanabilecek yeni salgın dalgalarına yönelik de biobankalar oluşturdu. Türk Kızılay Yozgat Kan Bağışı Merkezimizde koronavirüs sürecinde ve ardından gelen Ramazan Ayında sayısı düşen kan bağışı sayısını artırmak için gerekli sağlık ve güvenlik tedbirlerini alarak Kan Bağışı almaya devam ediyor. Vatandaşlarımızın bu zor günlerde acil değil sürekli ihtiyaç olan kan bağışına önem vermelerini ve bağışladıkları kanla hastanelerimizin kan ihtiyacını karşılamalarını istiyoruz. Unutmayalım ki kanın tek kaynağı biz insanlarız ve bağışladığımız bir ünite kanla üç kişiye hayat veririz.”

11/06/2020 18:26
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ