ERCİYAS : SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ KORONAVİRÜSLE FEDEKARCA MÜCADELE EDİYOR

ERCİYAS : SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ KORONAVİRÜSLE FEDEKARCA MÜCADELE EDİYOR

Sağlık-Sen Yozgat Şube Başkanı Atakan Erciyas, Türkiye korona virüs tehdidine karşı sağlık çalışanlarının fedakarca mücadele ettiğini, görevlerinin başında emek verdiğini söyledi.

Sağlık-Sen Yozgat Şube Başkanı Atakan Erciyas, sağlık çalışanlarının Türkiye’nin geçirdiği zor dönem içerisinde görevlerinin başında olduğunu aktardı. Erciyas, Türkiye genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’na hazırlanan (TUS) doktorların bulunduğunu kaydetti. Erciyas, Yozgat’ta bu yıl 18 doktorun TUS’a hazırlanmak için görevlerinden istifa ettiğini belirterek, geçen yıl ise 11 doktorun görevlerinden ayrıldığına dikkat çekti.
Erciyas, “Yozgat’ta hiçbir doktorumuz, hiçbir sağlık çalışanımız korona virüs nedeniyle görevlerinden ayrılmış değildir. Sağlık çalışanlarımız görevlerinin başında canla başla mücadele etmektedirler. Üstün mücadele göstermektedirler. Pandemi sürecinin başladığı ilk günden bu yana fedekarca görevlerini sürdürmektedirler” ifadelerini kullandı.
Erciyas, “Sağlık Müdürü Fatih Şahin ile yaptığımız görüşmeler ve aldığımız bilgiler neticesinde il genelinde TUS hazırlığı için istifa eden doktorlarımız oldu. Bilindiği üzere Temmuz-Eylül dönemi içerisinde TUS için daha iyi hazırlanmak istiyen doktorlar istifa kararı alabiliyor. Bu karar doktorların inisiyatifinde. Yine Eylül ayı içerisinde Sağlık Bakanlığı atama gerçekleştirir. Yozgat’ta da istifa eden doktorların yanı sıra doktor açığı bulunan sağlık kuruluşlarımıza önümüzdeki günlerde atama yapılacaktır. İlimize 94 doktor ataması yapılacak” dedi.
FEDAKARCA GÖREV YAPIYORLAR
Sağlık çalışanlarının pandemi döneminde fedakarca mücadele ettiklerinin altını çizen Sağlık-Sen Şube Başkanı Erciyas, “Sağlık çalışanları, canlarını hiçe sayarak salgınla mücadelenin en ön safhasında fedakarca görev yapıyorlar. Sağlık çalışanlarına hak teslimi yapılmalıdır’ diye konuştu.
Erciyas, “Sağlık çalışanları olarak savaşta, depremde, salgında, yangında, soğukta, sıcakta daha doğrusu insanların bulunmak istemediği hemen her ortamda büyük bir özveri ile görev yapıyoruz. Yaşam hakkının en kutsal hak olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle de kutsal bir görevi yerine getirmekten onur ve gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.
ALKIŞTAN FAZLASINI HAK EDİYORLAR
Sağlık çalışanlarının alkışlanmaktan daha fazlasını hak ettiğini dile getiren Erciyas “Sağlık çalışanlarına alkışları ile destek olan, moral ve motivasyon kazandıran herkese teşekkür ediyoruz. Ancak biz Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarının alkıştan daha fazlasını hak ettiğini düşünüyoruz. Yıllardır ağır iş yükü altında ezilirken hak ettiğini alamayan sağlık çalışanlarının öneminin toplum tarafından daha fazla anlaşılır olması sevindiricidir. Şimdi hükümetimizden beklentimiz sağlık çalışanlarının yıllardır bekleyen sorunlarının hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulmasıdır”

31/08/2020 20:14
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ