ŞEHİR HASTANESİNDE DR. MÜNİRE İŞLAK DEMİR’DEN ‘CORONAVİRÜS ‘ EĞİTİMİ

ŞEHİR HASTANESİNDE DR. MÜNİRE İŞLAK DEMİR’DEN ‘CORONAVİRÜS ‘ EĞİTİMİ

Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Münire Işlak Demir, tarafından hastane personeline Coronavirüs hastalığı hakkında eğitim verildi. Fiziki ve genel durumu bakımından her geçen gün gelişimini sürdüren Yozgat Şehir Hastanesi hastalarına kaliteli sağlık hizmeti sunmanın yanında personeline yönelikte düzenlediği etkinliklerle de dikkat çekiyor.
Son günlerde Çin’de başlayan ve bütün dünya ülkelerinde görülen; İnsanlarda ve hayvanlarda hastalığa yol açabilen Coronavirüs hastalığı hakkında Yozgat Şehir Hastanesi sağlık çalışanlarına eğitim verildi.
Hastanenin Konferans Salonunda düzenlenen eğitimde Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı. Dr. Münire Işlak Demir, yaptığı konuşmada; İnsanlarda genellikle soğuk algınlığına yol açan bu virüslerin hayat kayıplarına da sebep olabileceğini söyledi.
Demir, “Son 14 gün içinde Çin başta olmak üzere coronavirüs enfeksiyonu görülen ülkelerden gelinmesi, ateşlenme, öksürme ve nefes almada zorluk çekilmesi durumunda maske takarak sağlık kurumuna başvurulması gerekir. Elerimizi sık sık su ve sabun ile en az 20 saniye boyunca yıkanmamız, öksürme veya hapşırma sırasında burun ve ağzımızı tek kullanımlık kağıt mendil ile kapatmamız ve sonrasında mendili derhal çöp kutusuna atıp, ellerimizi su ve sabunla yıkamalıyız.”dedi.
Yeni Coronavirüs enfeksiyonunun, influenza virüsünün neden olduğu griple karıştırılmaması gerektiğini vurgulayan Demir, “Yeni coronavirüs’ün bir virüs ve bu nedenle antibiyotikler ve gripte kullanılan antiviral tedaviler etkili olmamaktadır. Etkisi kanıtlanmış bir antiviral tedavisi de yoktur. Türkiye’de henüz vaka yok. Bununla birlikte, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından salgının ülkemizde görülmesi durumunda nasıl bir yol izlenmesi gerektiği ile ilgili bilgileri içeren “2019-nCoV Hastalığı Sağlık Çalışanları Rehberi” yayınlandı.”diye konuştu.
Yozgat Şehir Hastanesi sağlık çalışanları da eğitimin kendileri açısından oldukça verimli geçtiğini belirterek, Hastane Başhekimi Op. Dr. İbrahim Akkurt’a ve eğitimi veren Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Münire Işlak Demir’e teşekkür etti.
05.02.2020
05/02/2020 20:59
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ