DR. KOZAN: YOZGAT’TA KORONAVİRÜS VAK’A SAYILARI EN DÜŞÜK SEVİYEDE

DR. KOZAN: YOZGAT’TA KORONAVİRÜS VAK’A SAYILARI EN DÜŞÜK SEVİYEDE

Dünya ve Türkiye  genelinde olduğu gibi, Yozgat’ta da koronavirüs vaka ile vefat sayıları her geçen gün düşüyor. Covid 19 aşılarının kullanılmasının yanısıra hastalığın toplumsal bağışıklığının hızlanması  nedeniyle Yozgat il düzeyinde de koronaviris vak’a sayıları en düşük seviyelere ulaştı.

Konuya ilişkin gazetemizin sorularını yanıtlayan Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Mustafa Kozan hastanede tedavi gören covid 19 hasta sayısının  7’ye düştüğünü belirterek “Hızla  gerileyen rakamlarla birlikte koronavirüs pandemisinin sonuna yaklaşıyoruz.Eğer yeni varyantlar oluşmazsa açık havada daha uzun süre geçireceğimiz bu yılın yaz döneminde rahat ve sağlıklı günler bizleri bekliyor” dedi.

Yozgat şehir hastanesinde geçen ay sonunda  30’u yoğun bakımda,35’i de  servisde olmak üzere toplam 65 hastanın tedavi gördüğünü hatırlatan Başhekim Dr.Mustafa Kozan halen koranavirüsden yatan hasta sayısının  bugünlerde 7’ye düştüğünü  ve bu sayının da önümüzdeki günlerde sıfırlanmasının beklendiğini  ifade etti. Dr.Kozan konuya ilişkin daha sonra şunları söyledi:

“Covid 19 vak’alarında ciddi azalmalar var ama virüsün tamamen tükendiğini ve yok olduğunu söyleyemeyiz.Özellikle risk gurubunun,kalp hastalarının bunu unutmaması gerekir.Rehavete kapılmadan yine maske ,mesafe ve hijyen kurallarına bir süre daha uymamaz lazım.”

17/04/2022 20:46
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ