DOĞUŞTAN  ŞAŞ GÖZLÜ HASTANIN GÖZÜ AMELİYATLA DÜZELTİLDİ

DOĞUŞTAN ŞAŞ GÖZLÜ HASTANIN GÖZÜ AMELİYATLA DÜZELTİLDİ

            Sol gözünde doğuştan şaşılık bulunan  hastanın gözü  Yozgat şehir hastanesinde gerçekleştirilen bir operasyonla düzeltildi. Rutin göz muayenesi için Göz Hastalıkları Hekimi Op. Dr. Mehmet İçöz’e müracaat eden hastaya şaşılık cerrahisi önerildi.Şaşı hasta  Op. Dr. Mehmet İçöz tarafından ameliyat edildi.Ameliyatın başarıyla tamamlanması nedeniyle hasta şaşılıktan kurtulmuş oldu.

Yozgat Şehir Hastanesi’nde Göz Hastalıkları Doktoru Opr. Dr. Mehmet İçöz,konuya ilişkin yaptığı açıklamada operasyon hakkında bilgi verirken şunları söyledi :

“48 yaşındaki erkek hastamızın doğuştan sol gözünde dışa kayma ve göz tembelliği mevcuttu. Bizlere başvuru sebebi rutin göz muayenesiydi. Hastamıza şaşılık cerrahisi önerdim ve çok istekli bir şekilde kabul etti.Hastamız Sol gözün sağ göz gibi ortada olması gerekirken sol göz epey dışarı bakmakta, sağ göz aynı hizada yukarıya çıkarken, sol göz aynı hizada çıkmayıp dışa doğru yukarıya çıkmaktaydı.“V patern” tanısı ile ameliyat planımızı yaptık. Başarılı geçen cerrahi operasyon sonrası hastamızın bütünüyle göz sağlığına kavuştu.Ameliyat sonrasında Her iki göz normalde birbiriyle paralel ve uyumlu olarak çalışmaktadır”

17/09/2022 20:21
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ