BOZOK ÜNİVERSİTESİNDE DOKTOR ADAYLARI İÇİN ‘BEYAZ ÖNLÜK’ TÖRENİ

BOZOK ÜNİVERSİTESİNDE DOKTOR ADAYLARI İÇİN ‘BEYAZ ÖNLÜK’ TÖRENİ

Yozgat Bozok Üniversitesinde 2021-2022 eğitim-öğretim yılında Diş Hekimliği Fakültesi ve Tıp Fakültesi'ni kazanan doktor  adayı öğrenciler önlüklerini giyerek mesleklerine  ilk adımlarını attılar.

Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu da hazır bulundu.Yozgat Valisi Ziya Polat, Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Özdamar, YOBÜ rektörü  Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Akın ve Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Genel Sekreter Prof. Dr. Uğur Kölemen ,Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ferit Çiçekçioğlu,Tıp fakültesi hastanesi başhekimi Prof.Dr.Arif Osman Tokat,diğer fakültelerin dekanları, daire başkanları, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, öğretim elemanları ile çok sayıda öğrenci ve velilerin katıldığı tören sonunda hekim adayı öğrenciler topluca hatıra resmi çektirdiler.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Çelebi yaptı. Prof. Dr. Çelebi konuşmasında özetle şunları söyledi :

“Kıymetli Öğrencilerim! Diş Hekimliği öğrencileri olarak bizlerin ilk göz ağrısınız. Beyaz önlüğün ifade ettiği gibi sizleri de saflığın, sevginin, iyi niyetin, sabrın, çalışkanlığın ve temizliğin birer temsilcisi olarak donanımlı, kaliteli ve nitelikli diş hekimleri olarak yetiştirip mezun etmek istiyoruz. Bu önlüğü giymenizden itibaren mesleğinizin ahlaki ve etik değerlerine sahip çıkacağınız inancıyla, sizleri aramızda görmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz”

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferit Çiçekçioğlu ise yaptığı konuşmada: “Bugün beyaz önlüklerinizi giyinerek tıp doktoru olmaya  ilk adımınızı atmış bulunmaktasınız. Bir doktor için beyaz önlük hem gerçek hem de manevi anlamda temiz ahlakın ve vicdanın birer göstergesidir. Sizlerin tüm yaşamınız boyunca hem önlüğünüzün, hem de vicdanınızın bembeyaz kalmasını temenni ediyorum” dedi.

Törende daha sonra söz alan YOBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ Yozgat Bozok Üniversitesinin artık ihtisas üniversitesi olduğunu hatırlatarak  şöyle konuştu :

“Bu üniversite, ürettiği bilgiyi teknolojiye, bu teknolojiyi üniversite sanayi işbirliğine aktaracak bir üniversite konumuna evrilmiş oldu.. Bu arada Üniversitemizin en son kurulan fakültesi Diş Hekimliği Fakültesi oldu.Bu süreçten sonra diş hekimliği fakültemizi eski Tıp Fakültesi binamızda istenilen hedeflere ulaştırmak üzere yapılandırdık. Hem alt yapımızı güçlendirmek hem insan gücümüzü olması gereken seviyelere taşımak adına gece gündüz çalışma yaptık.. Öğretim elemanı takviyesi de yaptık ve bugün itibariyle 41 tane öğrencimiz aramızda bulunmakta. Biz bir taraftan diş hekimliği ile ilgili eğitim öğretim süreçlerine başlarken yine çok ciddi anlamda çalışmalar yaparak 22 tane yeni ünit aldık. 2022’nin en geç ikinci yarısında artık Yozgat’ımıza diş sağlığı konusunda da katkı sunmaya başlayacağız. Diğer taraftan Tıp Fakültesi artık bizim köklü fakültelerimizden bir tanesi 2007 yılında kurulmuştu. Hacettepe ekolü ile eğitim öğretime başlayan bir fakültemizdi. Ama biz bir an önce orda ki alt yapıyı da güçlendirerek öğretim elemanı sayısını olması gereken düzeye taşıdık. Bugün hem temel tıpta hem klinik tıpta artık son sınıfa gelmiş öğrencilerimiz bulunmakta.”

Rektörün ardından törende Ak Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer  de bir konuşma yaptı. Yozgat Bozok Üniversitesi Diş Hekimliği ve Tıp Fakültesi öğrencilerle  beraber olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadığını dile getiren  Milletvekili Başer, konuşmasının devamında: “Yozgat Bozok Üniversitesi’nin sadece bölgesinde değil Türkiye’nin ve dünyanın sayılı üniversiteleri arasına girmesi için üniversite yönetimi, akademisyenler ve öğrencilerle birlikte çalışacağıma bir kez daha söz veriyorum. Bugün Yozgat Bozok Üniversitesi 23 bine yakın öğrencisi ile emin adımlarla hedefine ilerliyor. 2021- 2022 eğitim-öğretim döneminde Diş Hekimliği Fakültemize öğrenci alımında emek ve katkıları olan herkese teşekkür ediyorum. Bu duygularla Diş Hekimliği Fakültemizin çiçeği burnunda 41 öğrencimizi ve Tıp Fakültesinden 120 öğrencimizin beyaz önlük giyme törenlerinin hayırlı olmasını diliyor, başarılar diliyorum” dedi.

Törene Ankaradan gelerek katılan YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu ise yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi :

“Bugün iki güzide meslek mensubu adaylarına merhaba diyoruz. Tıp ve diş hekimi adaylarımız meslekleri ile özdeşleşen beyaz önlüklerini bu törende giyecekler. İnsan sağlığı için fedakârca çalışacak tıp ve diş hekimleri bu çatı altında hocalarının önderliğinde ve örnekliğinde yetişecekler. Bu yetişme sürecinin en az yarısı ise, uygulama alanları olan sağlık kuruluşlarında geçecek.  Hekim kelimesinin ifade ettiği anlam derinliğini hiçbir zaman unutmayın. İnsanlara hikmet nazarı ile bakarak onların dertlerine derman olmaya vesile kılındığınızın şuuru ile hareket edin. Bu vesile genç hekim adaylarımızı kutluyor, zihin açıklığı diliyorum.”dedi.

Yozgat Valisi Ziya Polat da   konuşmasında,  geleceğin doktor ve diş hekimleri olan öğrencilerimizin önlük giyme törenlerinde heyecanlarına ortak olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. Vali Polat: “Öğrencilerin bugün giydiği önlüklerin okuldan mezun olduklarında da uzun yıllar devlete ve millete hizmet etme aşkı ile giymelerini arzu ediyor, bu vesile ile tüm öğrencilerimize eğitim öğretim hayatlarında başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

27/11/2021 23:06
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ