YUSUF BAŞER ve NURULLAH NURDOĞAN’DAN 28 ŞUBAT AÇIKLAMALARI

YUSUF BAŞER ve NURULLAH NURDOĞAN’DAN 28 ŞUBAT AÇIKLAMALARI

Ak Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer yayınladığı yazılı bir mesaj ile AK Parti Sosyal İşler Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Nurullah Nurdoğan da  Diyanet-Sen Yozgat Şubesi’nce düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada 28 Şubat post modern darbesine ilişkin açıklamalarda bulundular.

Ak Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf  Başer , yazılı mesajında 28 Şubatla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı :

“Darbeler, insanlık onurunu zedeleyen, milletin iradesini hiçe sayan; işkencelerle, zulümlerle, tehdit ve baskılarla sürdürülen mekanizmalardır. Hangi ülkede ve hangi sebeple olursa olsun yapıldıkları yerlere huzur ve güven getirmemişlerdir.

Sözde “irtica tehdidi” ile 28 Şubat anti-demokratik MGK kararları alınmış, dönemin iktidarına darbe vurulmuştu. Devamında ise zulüm hüküm sürecek gözyaşı akacak bir süreç başlamıştı.

Darbeyle birlikte başörtülü kızlar üniversitelere giremez oldu, kılık kıyafetleri nedeniyle gençler eğitim haklarından mahrum bırakıldılar. İkna odaları kurularak inançlarından vazgeçmeleri yönünde psikolojik baskıya maruz kaldılar. Katsayı adaletsizliği nedeniyle yine gençlerin istedikleri okulda eğitim alamamalarının önü kapanmış oldu. Kamu görevlileri, eşleri başörtülü olduğu için fişlendiler. 

Siyasi görüş ve inancından dolayı insanların; çalışma, eğitim, ibadet, düşünce ve ifade özgürlükleri gibi temel hakları ellerinden alındı. Ülkesi için, milleti için çalışan ve üreten sermaye dahi kategorize edildi.

28 Şubat’ta siyasete, demokrasiye ve insan haklarına “balans ayarı” yapmaya çalışanlar, Aziz Milletimiz tarafından kısa sürede balans ayarına uğradılar. Son olarak da 15 Temmuz Darbe girişiminde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Milletimizin inancı ve feraseti ile darbelere son bir darbe daha vurulmuş oldu.

AK Parti olarak, bizim mücadelemiz millet iradesini egemen kılma mücadelesidir.Bizim mücadelemiz büyük ve güçlü Türkiye mücadelesidir.

AK Parti olarak, geçmişten aldığımız birikimle; yeni Türkiye yolunda daha emin adımlarla yürüyeceğimize söz veriyor; 19 yıldır her şartta ve koşulda özellikle darbeler karşısında yanımızda olan milletimize şükranlarımızı sunuyoruz “

NURDOĞAN DİYANET-SEN TOPLANTISINDA KONUŞTU

Öte yandan AK Parti Sosyal İşler Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Nurullah Nurdoğan ise Diyanet-Sen Yozgat Şubesi’nce düzenlenen toplantıda  28 Şubat mağduru olarak bir dönem cezaevinde kaldığını hatırlatarak  28 Şubat’ın hiçbir zaman unutulamayacağını ifade etti

AK Parti Sosyal İşler Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Nurullah Nurdoğan , 28 Şubat 1997 post modern darbesinin yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte 28 Şubat sürecinin toplumun büyük kesiminin maddi ve manevi zarara uğrattığını belirterek, okuma hakları ellerinden alınan öğrencilerin mağdur edildiğini söyledi. Kendisinin de 28 Şubat mağduru olduğunu ve bir dönem cezaevinde kaldığını belirten Nurdoğan, o dönemin hiçbir zaman unutulmayacağını kaydetti.

Nurdoğan, bu konuda şunları söyledi :

 “28 Şubat sürecinde toplumuna yabancılaşan, siyaset, ordu, yargı ve medya tarafından İslami duyarlılığı olan kişilere ve kurumlara karşı sistematik ve kurumsal bir zulüm uygulanmıştır. İnanç özgürlüğü ve ifade özgürlüğü gibi temel haklar ortadan kaldırılmıştır. Milyonlarca insana zulüm yapılmıştır. Binlerce öğretmen baskılara dayanamayıp istifa etmiştir. Birçok devlet memuru istifa etmiştir. Öğrenciler istedikleri üniversitelerde eğitim görememiştir. 28 Şubat toplumun İslami kimliğinin yok edilmesi ihanetinin adıdır. 28 Şubat'ın izleri her ne kadar silinsede, ruhu devam ediyor, fırsat kolluyor. Onun için milletin değerleriyle barışık yeni bir anayasaya ihtiyaç vardır”

DİYANET-SEN BAŞKANI BERKER’İN KONUŞMASI

Diyanet-Sen Yozgat  şube başkanı Hamza Beker de  28 Şubat’ın tarihte kara bir leke olarak durduğunu belirterek, bu lekenin silinemeyeceğini söyledi.

Berker, 28 Şubat’ın 24’üncü yıldönümü dolayısıyla düzenlenen toplantıda yaptığı  konuşmada  Darbelerin toplumları ve ülkeleri kontrol altında tutmak için geliştirilen emperyalist düzenekler olduğunu belirterek  darbelerin teori ve pratikte emperyalist bir kurgu olduğunu söyledi.

Hangi söylem kullanılırsa kullanılsın veya hangi bahaneye dayandırılırsa dayandırılsın tüm darbelerin teorisi ve pratiğiyle emperyalist bir kurgu olduğunun altını çizen Berker, “28 Şubat'ın mağdurlarının haklarını tahkim, hukukunu tanzim ve zararlarını tazmin etme iradesi; adaletin gereğidir, medeniyetin gereğidir, inancın, iz'anın, ahlakın ve hukukun gereğidir. Ve bu irade, 28 Şubat’ın faillerini mahkûm etme iradesinden daha az önemli değildir” dedi.

28/02/2021 21:31
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ