YHT YOZGAT İSTASYONU EN GEÇ TEMMUZDA AÇILACAK

YHT YOZGAT İSTASYONU EN GEÇ TEMMUZDA AÇILACAK

Son yıllarda  Yozgata gelişi ‘çoban ‘ hikayesine dönen, Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğanın talimatları üzerine bundan 3  yıl önce en geç 2019 yılı sonunda tamamlanarak  hizmete gireceği  bildirilen , 2020  yılında da tamamlanamayan , 2021 yılında ise Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu  tarafından önce 23 Nisanda, sonrasında Haziran ayı içerisinde seferlerine başlanacağı  vaadedilen Hızlı tren  için  yeni bir müjde süreci açıklandı . Cumhurbaşkanı  Yardımcısı Fuat Oktay ile bugün hızlı trenin test sürüşüyle  Yozgata gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu düzenlenen törende yaptığı açıklamada  Ankara-Yozgat ve Sivas YHT projesinin hizmete başlangıç takvimiyle ilgili son noktayı koydu.Bakan Karaismailoğlu,kürsüde konuşmasını bitirdikten sonra bir vatandaşın, hızlı trenin Yozgat istasyonunun ne zaman hizmete açılacağına ilişkin sorusuna  "Yozgat istasyonu En geç temmuz ayı içinde tamamen açılacak. Daha önce de olabilir." karşılığını verdi.Bakanın konuya ilişkin bu açıklaması  Yozgatlı vatandaşlar arasında sevinçle karşılandı..

MİLLETVEKİLİ BOZDAĞ YOZGAT GEZİSİNE KATILMADI

Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay’ın Yozgattaki yatırımları yerinde incelemek ve değerlendirmek amacıyla 5 Haziranda  hızlı trenle gerçekleştirdiği Yozgat gezisine Ulaştırma ve Alt  Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanı sıra Ak Parti Yozgat milletvekili Yusuf Başer,MHP Yozgat milletvekili  İ.Ethem Sedef,Ak Parti  Yozgat eski milletvekili Ertuğrul eşlik ederken Ak Parti Yozgat milletvekilli Bekir Bozdağ’ın  Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay’ın bundan önceki Yozgat gezilerinde olduğu  gibi ,bu son gezisine de katılmadığı gözlendi.Cumhurbaşkanı yardımcısı hemşehrimiz  Fuat Oktay bugünkü Yozgat ziyareti proğramı sürecinde ilgi ve sevgiyle  karşılandı.

YHT’NİN TEST SÜRÜŞÜNDEN MEMNUN KALDI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Başkentten Yozgata gelirken  hızlı trenle önce Kırıkkalede  sonra da  Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının Balışeyh istasyonunda mola verdi.Balışeyhte  çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra hızlı trenle Yozgat'ın Sorgun ilçesine gelen hemşehrimiz Oktay  Hızlı tren için ‘Son derece konforlu,rahat ve hızlı “değerlendirmesinde bulundu

ZONGULDAKTAN ENERJİ YÜKLENEREK GELDİK

Ankaradan Sorgun ilçesine  Hızlı trenle gelen Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay  Sorgunda yaptığı konuya ilişkin açıklamada özetle şunları söyledi :

 "Dün Zonguldak'tan çok ciddi şekilde enerji yüklenerek bugün Yozgat'a geldik. Aynı enerjiyi Yozgat'ta da gördük. Zonguldak'ta Cumhurbaşkanımızın önderliğinde depoladığımız enerji aslında Türkiye'nin enerjisidir. 25 Ocak tarihinden beri devam eden YHT test sürüşlerinden biri de bugün yapıldı ve Sayın Bakanımızla birlikte test sürüşüne katıldık. Test sürüşünü yaptık. Son derece konforlu, son derece rahat, son derece hızlı. Rahatlıkla Ankara'ya gidip gelebileceğimiz bir konforu yakaladığımız test sürüşünü beraber yaptık. İlk etapta Balışeyh'ten sonraki kısım devreye girecek. 1 yıl içerisinde de Ankara-Yozgat-Sivas hattı tam kapasiteyle çalışmaya başlıyor olacak"

ULAŞTIRMA BAKANINDAN DDY YATIRIMLARI AÇIKLAMASI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Yozgat’ta gazetecilere yaptığı açıklamada ise Demiryolları YHT  projelerine ilişkin  ayrıntılı bilgiler verdi.2023'te demiryolu yatırımlarını yüzde 60'a, demiryolu ağını da 16 bin 775 kilometreye çıkarmayı hedeflediklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2023'te demiryolu yatırımlarını yüzde 60'a, demiryolu ağını da 16 bin 775 kilometreye çıkarmayı planladıkları söyledi.

Demiryolunun, güvenli ve konforlu olduğuna dikkati çeken Karaismailoğlu, son 19 yıldır bu alanda önemli yatırımların yapıldığını ifade etti."Çin'den Avrupa'ya hakim olan demir İpek Yolu'na hakim bir ülkeyiz." değerlendirmesinde bulunan Karaismailoğlu, demiryollarının yük ve insan taşımacılığında daha yaygın kullanımını sağlamak üzere milli seferberlik ilan edildiğini belirtti.Karaismailoğlu, 1213 kilometrelik yüksek hızlı tren hattı inşa edildiğini, konvansiyonel hat uzunluğunun 11 bin 590 kilometreye yükseltildiğini kaydetti.

YOZGAT YHT GARI YAZIN HİZMETE GİRECEK

Karaismailoğlu, Ankara-Sivas arası seyahat süresinin, projenin tamamlanmasıyla 12 saatten ilk etapta 4 saate, daha sonra da 2 saate ineceğini vurguladı.Çalışmalarına başlanan Yozgat Yüksek Hızlı Tren Garı'nın bu yazdan itibaren hizmete gireceğini anlatan Karaismailoğlu, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren projesinde çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu da ifade ederek  "Üst yapı ve EST çalışmalarımız devam etmekte. 725 kilo metrelik ray serimini tamamladık. Projenin tamamlanması ile Ankara ile Sivas arasındaki seyahat süresi 12 saatten ilk etapta 4 saate ardından da 2 saate inecek. Ayrıca hatta, Yozgat, Sorgun, Yıldızeli ve Akdağmadeni ilçesinde de yeni istasyonlar yaptık. Kayaş-Ballışehir arasında alt yapı çalışmaları devam ediyor. Balışeyh Sivas arasında ise alt yapı, üst yapı ve elektromekanik sistem işlemleri tamamlanarak yükleme testlerine başladık" 

06/06/2021 02:08
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ