SEDEFDEN NAKLİYECİLERİN SORUNLARINA İLİŞKİN SORU ÖNERGESİ

SEDEFDEN NAKLİYECİLERİN SORUNLARINA İLİŞKİN SORU ÖNERGESİ

Milliyetçi Hareket Partisi Yozgat Milletvekili İ. Ethem Sedef,şoför esnafının yaşadığı Araç Kullanma ve Dinlenme Sürelerine ilişkin sıkıntının çözülebilmesi ve gündemde yerini alabilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi.

Milletvekili Sedef, TBMM’de gündeme getirdiği “yük taşımacılığı yapan şoför esnafının Araç Kullanma ve Dinlenme Sürelerine Uyma Mecburiyeti ve Denetleme Esasları hakkında yönetmelikte bir düzenleme planlanmakta mıdır? “ başlıklı  soru önergesini yazılı olarak cevaplandırması için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya iletti.

Milletvekili Sedef, yaptığı açıklamada, şoför ve nakliyeci, esnafının her zaman yanlarında olduklarını ve sorunlarının takipçisi olacaklarını belirterek, soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

“Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan  yeni düzenlemede özetle; Ticari amaçlarla yük ve yolcu taşıyan, aracının yükü 3.5 tondan fazla olan sürücüler 9 saatten fazla araç kullanma durumunda en 4.5 saat dinlenmek zorundadırlar. Bu kişiler haftada en fazla 6 gün araç kullanabilirler. Kesintisiz 4.5 saat araç kullanmaları durumunda en az 45 dakika mola vermek zorundadırlar. Her 24 saatte en az 11 saat kesintisiz mola vermek zorundadırlar. Bu kurallara uymayanlara para cezası ve ehliyetlerine 20 ceza puanı uygulanmaktadır. Trafik suçunun işlendiği tarihten geriye doğru bir yıl içinde toplam 100 ceza puanını dolduran sürücülerin sürücü belgeleri (2) ay süre ile geri alınarak eğitime tabi tutulmaktalar. Aynı yıl içinde ikinci defa (100) puanı dolduran sürücülerin sürücü belgeleri (4) ay, bir yıl içinde üç defa (100) ceza puanını dolduran sürücülerin sürücü belgeleri süresiz olarak iptal edilmektedir. Günlük 9 saat araç kullanarak sürelerini dolduran şoförlerimiz bazı tesislerin ve benzin istasyonlarının ağır vasıta kabul etmemesi, yeterli kamyon ve tır parkı olmamasından dolayı saatlere uymakta zorluk çekmektedirler. Bu gibi nedenlerle mecburi süre aşımı yapılmaktadır. Esnaf ve Sanatkârlar Odaları ve Şoför Odaları, özellikle yük taşımacılığı yapan şoför esnafının sürüş sürelerinin 4 + 4 + 4 olarak 12 saat şeklinde düzenlenerek yaşanan mağduriyetin ortadan kaldırılmasını talep etmektedirler.”

09/03/2021 21:26
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ