SEÇİME SAYILI GÜNLER KALA YRP VE MHP İL BAŞKANLARI KAPIŞTI

SEÇİME SAYILI GÜNLER KALA YRP VE MHP İL BAŞKANLARI KAPIŞTI

Yozgat’ta seçime sayılı günler kala Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Süleyman Adıgözel’in MHP’ye yönelik iddia ve açıklamalarına MHP İl Başkanı Tekin Irgatoğlu’ndan sert yanıt geldi.

Yozgat’ta YRP İl Başkanı ve MHP İl Başkanı’nın yaptığı açıklamalar Yozgat siyaset platformunu hareketlendirdi.

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Süleyman Adıgözel, bu hafta başında MHP’yi eleştirdiği açıklamasında Yozgat’ta partisinin seçimleri kazanacağı anlaşılınca, MHP ile AK Parti’nin ittifak yapmayı düşündüğünü, daha sonra bundan vazgeçerek ayrı adaylar ile seçimlere girdiklerini ve MHP’nin sadece photoshop üzerinden hazırlanmış sahte anketleri paylaşmakla meşgul olduğunu iddia etti.

Adıgözel, 25 Mart pazartesi tarihli  açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı :

“Yozgat'ta belediye başkanlığı seçimlerini Yeniden Refah Partisi'nin kazanacağını anlayınca önce ittifak yapmayı düşündüler, sonra ayrı ayrı seçimlere girelim dediler, baktılar ayrı ayrı da seçimi kazanamayacaklar sonra yine ittifak yapalım noktasına geldiler. Bu sefer de mevcut belediye başkanı ile seçime girilmesi halinde MHP seçmeninin Yeniden Refah Partisi Yozgat Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan'a oy vereceğinden korkup tekrar seçime ayrı adaylarla girmeye karar verdiler.

Ama ister ittifak halinde isterse ayrı ayrı, her ne şekilde seçime girerlerse girsinler bugün Yozgat'ta yapılan firma ismi, künyesi belli olan tüm anketlerde birinci çıkan Yeniden Refah Partisi ve Kazım Arslan. İşte bu yüzden kendi yaptırdıkları anketleri açıklayamıyorlar. Kamuoyu ile paylaşamıyorlar. Sadece photoshop üzerinden hazırlanmış sahte anketleri paylaşmakla meşguller.

Son günlerde ise özellikle AK Partililer MHP adayının Yozgat'ta seçimi kazanmak için değil, kendilerine seçimi kazandırmak için geldiğini her fırsatta, her ortamda söylüyorlar. Seçim sürecinin en başında aralarında anlaştıklarını, MHP adayının Yeniden Refah Partisi'nin oylarını bölerek AK Parti'ye kazandırmak niyetinde olduğunu hemen her yerde iddia ediyorlar. Seçmenleri bu yolla ikna etmeye çalışıyorlar.

Demek ki Yeniden Refah Partisi olarak Yozgatlı hemşerilerimizin gönlüne girmeyi başarmışız. Demek ki Yeniden Refah Partisi olarak kendimizi anlatabilmişiz. Demek ki Yeniden Refah Partisi olarak doğru zamanda doğru adayla yola çıkmışız.

Son olarak programında yer almamasına rağmen sayın cumhurbaşkanını bir şekilde ikna edip Yozgat'a davet ettiler. Ve 26 Mart salı günü Yozgat sayın cumhurbaşkanını misafir edecek. Hal böyle olunca bir önceki yerel seçimlerde cumhurbaşkanı tarafından Yozgat özelinde verilen "Usta Birliği" sözünü hatırlatmadan geçemiyoruz.

Sayın cumhurbaşkanı iktidarda olan her siyasi parti lideri gibi gittiği her ilde yereldeki siyasetçilerin önerisi üzerine bir taahhütte bulunur, bir müjde verir. Yozgat'ta AK Parti teşkilatı ve yöneticileri Yozgatlının beklentilerinden, Yozgat'ın ve Türkiye'nin  gerçeklerinden o kadar uzaklar ki ülkenin gündeminde olmayan bir acemi birliği müjdesi ile şehrimizin insanlarını kandırdılar.

Türkiye'de bu konuda hiçbir çalışma yokken, ülkenin gündeminde bile değilken acemi birliğini Yozgat'a getirtmeyi istemek kırmızı kar yağmasını, güneşin batıdan doğmasını beklemek kadar gerçeklikten uzak.

Oysa ki Yozgat'taki AK Partililer Türkiye'nin dört bir tarafına yapılan savunma sanayi yatırımlarından birisinin Yozgat'a yapılmasını isteyebilir ve bu da geçtiğimiz 5 sene içinde gerçekleşebilirdi. Ya da istihdamın artırılması için Yozgat yatırım teşviki açısından daha cazip bir hale getirilebilir ve Yozgat'a yeni fabrikaların açılması mümkün olabilirdi. Hiç olmazsa içinde doğru düzgün uzman hekim kalmayan Yozgat Şehir hastanesinin hekimlerle sözleşme yapma usulü değiştirilebilir, insanların sağlık hizmetlerine kolayca ulaşımı sağlanabilirdi. Ama isteye isteye Yozgat'a 5 sene içinde yapılması mümkün olmayan "Acemi Birliği"ni istediler ve 5 yıl boyunca da adıyla Yozgatlıyı avuttular.

5 sene önce Yozgatlıyı bu vaat ile avuttunuz peki şimdi hangi yüzle Yozgatlının karşısına çıkıp oy isteyeceksiniz? "Acemi birliği yetmez usta birliği yakışır" dediğiniz Yozgat için cumhurbaşkanından bu defa hangi "ustalık" eseri için müjde isteyeceksiniz?

Son günlerde sayın cumhurbaşkanının Yozgat mitinginde bir ilçemize üniversite bünyesinde bir fakülte kazandırılması için vaatte bulunacağı ve bu amaçla kullanılmak üzere mülkiyeti AK Partili eski bir siyasetçiye ait olan ve ekonomik olarak zarar eden özel bir kurumun binasının devlete ücreti karşılığında devredileceği iddiası dilden dile yayılmaktadır. Şayet bu iddialar doğru ise ve Yozgat mitinginde sayın cumhurbaşkanı bu konuda bir vaatte bulunacak olursa bu Yozgat'taki AK Partili yöneticilerin Yozgat'ı değil kendilerini düşündüklerinin en büyük delili olacaktır.

Size Yozgatlılar adına açık bir dille ve net olarak hatırlatmak istiyoruz. Hiç olmazsa koltuktan giderken kendinizi değil Yozgat'ı, Yozgatlıyı düşünün. Koltuklar emanet, makamlar gelip geçici. Sultan Süleyman'a kalmadı dünya. Hiç birimize kalmayacak. Hiç olmazsa Yozgat'ta siyaset yapan bizlerin Yozgat'ta eseri baki kalsın.

Yeniden Refah Partisi olarak Yozgat'ta doğruya doğru yanlışa yanlış diyebilme cesaretini ve erdemini gösterebilen tek siyasi hareket olmaya daima devam edecek ve Yozgat'ın hak ve hukukunu her şeyden üstte tutacağız.

IRGATOĞLU ,YRP İL BAŞKANININ ELEŞTİRİLERİNİ DÜN YANITLADI

YRP İl Başkanı Adıgözel’in açıklamalarına cevap gecikmedi. MHP İl Başkanı Tekin Irgatoğlu da yayımladığı mesajda partisine yönelik iddiaları  sert bir dille eleştirerek MHP’nin Yozgat’ta kendi adayı ile seçimleri kazanacağını belirtti.

Irgatoğlu, 'Yeniden refah il başkanı 1 Nisan sabahı rüyadan uyanacak'’ diyerek YRP İl Başkanı Adıgözel’in açıklamalarına cevap verdi.

Hiç bir ülkücünün şanlı üç hilalin girdiği bir seçimde başka bir yere oy vermeyeceğini belirten MHP Yozgat il başkanı Irgatoğlu ''Türkiye genelinde kaybettirmekten başka hedefi olmayan bir partinin 55 yıllık partimize bu tür mesnetsiz bir açıklamayı yapması yersiz ve tutarsızdır. Kendilerinin İstanbul’da CHP’nin kazanması için aday çıkardıklarını çocuklar bile biliyorken Yozgat’ta böyle bir şey söylemek komik'' dedi.

Irgatoğlu, YRP il başkanı Adıgözel’e yanıtlarken şu ifadelere yer verdi:

"1 Nisan sabahı, Yeniden Refah Partisi Yozgat İl Başkanı rüyadan uyanacak. Kendisini, hayal kırıklığı ve hüsran dolu bir seçim gecesinin ardından kaybetmiş bulacak. Bu partinin, Yozgat'ta hiçbir karşılığı yoktur. Yozgatlılar, milli ve manevi değerlerine bağlı insanlardır. Bu partinin, bu değerlerle hiçbir ilgisi yoktur."

Yeniden Refah Partisi'nin, Yozgat'ta başarısızlığa mahkum olduğunu belirten Irgatoğlu, "Bu partinin, Yozgat'ta hiçbir tabanı yoktur. Yozgatlılar, bu partinin oyunlarına gelmeyecekler. 31 Mart'ta yapılacak olan seçimlerde, bu partinin hezimeti yaşanacak" diye konuştu.

(Milliyetçi Hareket Partisi) MHP'nin Yozgat'ta yerel seçimlerde kazanacağının altını çizen Irgatoğlu, "MHP, Yozgat'ta milletin ve vatanın sesidir. Yozgatlılar, 31 Mart'ta yapılacak olan seçimlerde MHP'ye oy vererek, milli ve manevi değerlerine sahip çıkacaklar. Biz bu seçimi kazanacağız ve Ömer Açıkel 1 Nisan sabahı Yozgat'ın Belediye Başkanı olacak" şeklinde konuştu.

Irgatoğlu, "Bazı çevreler tarafından ülkücülere 'militan' yakıştırması yapıldı. Bu yakıştırma, ülkücü hareketin ruhuna ve ilkelerine aykırıdır. Ülkücüler, milletinin ve vatanının sevdalılarıdır. Bu sevdadan doğan bir dava adamı olmakla militan olmak arasında fark vardır. Ülkücüden militan olmaz, Yozgatlıdan hiç olmaz. Siyasi Hayatımız Boyunca Hiç Kimsenin Sırtına Binmedik, Kimseyi de Sırtımıza Bindirmedik. Bizi ufak tefek 3-5 senelik partilerle kimse bir tutmasın. Biz 5000 şehit vermiş bir davanın temsilcileriyiz "ifadelerine yer verdi.

Sandıkta en güzel cevabı vereceklerini vurgulayan Irgatoğlu, "Ülkücüler, her zaman milletinin ve vatanının yanında olmuştur. Bugün de bu böyledir. Militan dediğiniz ülkücüler, sandıkta en güzel cevabı verecekler ve bu milletin ve vatanın sevdalıları olduğunu göstereceklerdir" ifadelerini kullandı.

MHP İl Başkanı Tekin Irgatoğlu, Yozgat'a değişimi isteyenlerin tek adresinin MHP olduğunu belirterek, "Yozgat, yıllardır aynı siyasi zihniyetin yönetimi altında adeta kaderine terk edilmiştir. Hizmetten ve kalkınmadan nasibini alamayan Yozgat'ın değişime ihtiyacı vardır" dedi.

Irgatoğlu şunları kaydetti:

''MHP, Yozgat'ı kalkındıracak ve hak ettiği yere taşıyacak projelerle geliyor. MHP, Yozgat'ın sorunlarını biliyor ve çözüm üretmeye hazır. Yozgat'ı sevmek ve Yozgat'a hizmet etmek için yola çıktık. Yozgatlıların desteğiyle, Yozgat'ı yeniden ayağa kaldıracağız.''

28/03/2024 04:45
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ