REKTÖR PROF.KARADAĞ’DAN CHP MİLLETVEKİLİNE SALVO ATEŞ:

REKTÖR PROF.KARADAĞ’DAN CHP MİLLETVEKİLİNE SALVO ATEŞ:

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ahmet Karadağ,CHP Yozgat milletvekili Ali Keven’in bundan kısa bir süre önce   Milli Eğitim Bakanlığı 2020  bütçesi üzerinde TBMM kürsüsünde yaptığı konuşmasında Bozok Üniversitesine ilişkin dile getirdiği açıklamalarını eleştirerek yanıtladı.Bozok Üniversitesi üst düzey yöneticilerinin katılımıyla düzenlediği basın toplantısında CHP milletvekili Ali Kevene adeta salvo ateş açan Rektör Karadağ,bu tür  açıklamaların kendilerini üzdüğünü belirterek üniversitelerin politik tartışmaların dışında tutulması gerektiğini ifade etti.

MİLLETVEKİLİ KEVEN NE DEMİŞTİ  ?

CHP Yozgat milletvekili Ali Keven, hafta başında TBMM genel kurulunda Milli Eğitim Bakanlığı bütçesine ilişkin söz alarak Milli Eğitim Bakanlığının eğitim politikalarını  ve Yükseköğretim kurumlarının siyasi referanslara yönelik icraatlarını eleştirmiş, konuşmasının bir bölümünde ise Milli Eğitim Bakanına da bazı sorular yönelterek Yozgat Bozok Üniversitesinin ,özellikle Tıp fakültesi hastanesinin sorun ve ihtiyaçlarını dile getirmişti. Milletvekili Keven konuşmasının ‘Yozgat’ bölümünde aynen şunları söylemişti :

Kendi ilim Yozgat'tan bir örnek vereceğim: Bozok Üniversitesi uzunca süredir eğitim veriyor ama birçok bölüm, öğrenci tercih etmediği için kapanıyor.çünkü öğrenci zaten biliyor o bölümü bitirince işsiz kalacağını. Yine bir noktaya dikkatinizi çekmek istiyorum: Veterinerlik Fakültesi açıldı, üç yıl geçti ama ortada ne bir bina var, ne de bir laboratuvar. öğrenciler başka birimlerde ders görmeye çalışıyorlar. Sayın Bakan, Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinde birçok branşta öğretim üyesi doktor yok. Düşünebiliyor musunuz Sayın Bakan, doktor yetiştirecek bir kurumda doktor yok, kullanılması gereken tıbbi malzemeler eksik. Şehir Hastaneleri öz evlat, Bozok Araştırma Hastanesi üvey evlat muamelesi görüyor.”

REKTÖRDEN MİLLETVEKİLİNE ELEŞTİREL YANITLAR

CHP Yozgat milletvekili Ali Keven’in bu sözlerinden etkilenen  YOBÜ rektörü Prof.Dr.Ahmet Karadağ,hemen harekete geçip bir basın toplantısı düzenleyerek tepkisini seslendirdi.Yozgat Bozok Üniversitesi rektörlük binasında basın mensupları ile bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, “Hem yerel dinamikler, hem de bu bölgenin değerleri, üniversitemizi objektif olarak değerlendirsin.Bizi uyarmak adına üniversitemizin daha iyi hizmetler yapması adına akademiya daha güçlü katkı yapması açısından bizi uyarsınlar, eleştirsinler. Ama ben hep şunu ifade edenlerdenim. Bir defa üniversiteler kesinlikle politikaların tartışma konusu olmamalı. Bu açından da çeşitli kürsülerde Yozgat Bozok Üniversitesi ile bir şeyler konuşuluyorken bir defa gerçek bilgilere sahip olmamız gerekir, işin aslı nedir öğrenmemiz gerekir” dedi.

CHP Milletvekili Ali Keven'in açıklamalarının kendisini üzdüğünü belirten Rektör Karadağ,basın toplantısında daha sonra özetle şunları söyledi :

Maalesef bütçe görüşmeleri sırsında CHP milletvekilimiz Ali Keven Bey, meclis kürsüsünde bakanımıza bir şeyler sordu. Tabi bu bizi üzdü. Bölümlerin kapandığından bahsetti, veterinerlik fakültesi binasının olmamasından bahsetti. Tıp fakültesinin yeterli sayıda öğretim üyesinin olmadığından bahsetti. Geleceğin hekimlerini yetiştiriyoruz ama hoca yok dedi. Baktığımızda 10 tane söylediğinin 1 tanesi doğruysa 9 tanesi doğru değildi, gerçek değildi. Yozgat'ın bir milletvekili olarak biz şunu beklerdik. İşin aslı astarı nedir gerçekten üniversitenin bahsedilen temelde ciddi sorunları var mı? Biz her zaman kapımız açık bizzat gelseydi kendisini ağırlasaydık. Üniversite ile ilgili olan bitenleri bizden dinleseydi ve ona göre kürsüde sağlıklı bir şekilde Bozok Üniversitesinin hayrına iyiliklerini de söyleseydi, eksikliklerini de söyleseydi. Daha doğru olmaz mıydı şehrimiz için. Biz el birliğiyle güç birliğiyle üniversiteyi politikanın bir argümanı olarak değil de bir mülahaza içerisinde değil de politikalar üstü bir zeminde görmemiz gerekir diye düşünüyorum.Üniversitemizi hiç hak etmediği eleştirilere maruz bırakırsak bu üniversite yaralanır, zedelenir. Üniversitenin tercih edilirliği maalesef zayıflar

Rektör Prof.Dr. Ahmet Karadağ’ın Merkez Cumhuriyet Rektörlük binasında düzenlediği basın toplantısında Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Akın, Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Prof. Dr. Yücel Güney, Genel Sekter Prof. Dr. Uğur Kölemen, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferit Çiçekçioğlu ve Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Gönülalan hazır bulundu.

15/12/2021 12:10
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ