MİLLETVEKİLİ KEVEN : M.E.B TEMİZLİK İÇİN CİDDİ BİR BÜTÇE AYIRMALI

MİLLETVEKİLİ KEVEN : M.E.B TEMİZLİK İÇİN CİDDİ BİR BÜTÇE AYIRMALI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat Milletvekili Ali Keven, Yozgat'ta okulların COVID-19 salgınında kullanacağı dezenfektan ve temizlik malzemelerinin eksikliği ve internete erişemeyen öğrenciler konusunda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Yozgat Valisi Ziya Polat'tan okullara destek istedi.

“COVID-19 dolayısıyla ülke genelinde eğitim şuan yüz yüze değil İnternet üzerinden yapılıyor. Öğretmenlerimizin anlattıklarına göre örneğin 35 kişilik bir sınıftan ancak 15-20 öğrenci İnternete erişerek dersleri dinliyor. Bu öğrenciler yüksek rakımlı bir köyde değil şehrin ortasında yaşıyorlar. Çocuklarımızın eğitimden geri kalması kabul edilemez bir durum. Bu sorunu en aza indirecek önlemler hayata geçirilmelidir. Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk'a Yozgat'ta ki vaka sayılarının hızlı arttığından ve bu durumda okullarda görev yapan öğretmen ve personelin sağlığına yönelik tedbirlerin artırılması gerektiğini ilettim. Temizlik malzemelerine yönelik ciddi bir bütçe ayrılmalıdır.”

Temizlik malzemeleri ve dezenfektanlar okul idarecilerine ve öğretmenlere aldırılıyor diye konuşan Keven, ‘salgın koşullarında temizlikten taviz verilmemelidir’ dedi.

“21 Eylül’de eğitime başlayacağı söylenen sınıfların ve okulun temizliği için gerekli temizlik malzemeleri, dezenfektan, maske gibi ürünlerin temini konusu okul müdürlerinin üzerine yıkılmak istenmektedir. Bunca masrafı okul müdürü neyle karşılayacak? Yıllardır okulların temizlik malzemesi, boya, cam gibi eksiklerini idareci, öğretmen ve veli üzerine yıkan Bakanlık, COVID-19 salgınını ciddiye almalı ve okulların sürekli ihtiyaç duyacağı temizlik ürünlerine yönelik ciddi bir bütçe ayırmalıdır. Aynı durumdan mustarip olan Yozgat genelinde ki okullarımızın eksiklerinin acil tamamlanması konusunda Yozgat Valisi Sayın Ziya Polat'a ve İl Milli Eğitim Müdürü'ne çağrıda bulunuyorum. Bu eksikleri okul müdürlerinin üzerine yıkarak kurtulamazsınız. Okulların ihtiyaç duyduğu temizlik malzemeleri ve dezenfektanlar acil temin edilmelidir.”

03/09/2020 20:56
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ