MİLLETVEKİLİ KEVEN’DEN İLÇE ve KÖYLERDE ZİYARET TURU

MİLLETVEKİLİ KEVEN’DEN İLÇE ve KÖYLERDE ZİYARET TURU

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, ilçeleri sürekli ziyaret ederek taleplerini ve sorunlarını dinledi. Hafta boyunca Boğazlıyan, Çayıralan, Çandır, Akdağmadeni ve Sorgun'da halkla buluşan Keven, ilçelerin sahipsiz olmadığını, kaydettiği sorunları ilgili kurumlara ileteceğini ve TBMM'de gündeme taşıyacağını söyledi.

31 Mart Çarşamba günü Boğazlıyan ilçesini ziyaret eden Keven, ilçe başkanlığını ziyaret ederek İlçe Başkanı Ahmet Peker ile birlikte köy ve mahalle muhtarlarıyla toplantı yaptı. Köylerin eksiklerini dinleyip kaydeden Milletvekili Keven, “Bazı köylerimizde altyapı sorunları devam ediyor. Sayın Valimize bu sorunları iletip takipçisi olacağım.  Ayrıca muhtarlarımızın aşı taleplerini de Sağlık Bakanlığı ile görüşeceğim. Biz vatandaşa siyaset yapmaya gelmedik. Onların sorunlarını öğrenmeye geldik. Özellikle içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde vatandaşın çektiği sıkıntı ve beklentileri sürekli gündeme taşıyoruz. Yozgatlı hemşerilerim artık bu gidişat değişsin istiyor." dedi.

Keven, daha sonra Şehit Lokman Dargın'ın babası Selim Dargın’ı ve Şehit Reşat Tuna Tuncel'in babası Yılmaz Tuncel’i evlerinde ziyaret etti. Daha sonra Uzunlu Beldesi’ne geçen Milletvekili Keven, Uzunlu Belediye Başkanı Okan Yaşar Elbaşı'yı belediye binasında ziyaret ettikten sonra İlçe Başkanı Ahmet Peker ve Belediye Başkanı Elbaşı ile birlikte belde esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Boğazlıyan Öz Bozkurt Tekstil firmasını da ziyaret eden Keven, buradan sonra Boğazlıyan Sanayi Sitesi’ni ziyaret etti.

“Boğazlıyan sanayisinde esnafımızı, ustalarımızı İlçe Başkanımız Ahmet Peker, ilçe yönetimimiz ve İl Genel Meclis Üyemiz Emin Mustafa Baran ile ziyaret ettik. Esnafımıza, emekçi ustalarımıza hayırlı işler diliyorum. En çok dert yandıkları sorunları bugün aldıkları malzemeyi ertesi gün aynı fiyata alamamak! En büyük sorunumuz neredeyse her hafta yenisi açıklanan zamlar. Esnafımız zamlardan bunalmış durumdalar. Yarına umutla bakacakları günleri hep birlikte inşa edeceğiz.” diye konuştu.

1 Nisan Perşembe günü Çayıralan ve Çandır ilçelerini ziyaret eden Keven, CHP ilçe başkanlıklarını ziyaret ettikten sonra Çayıralan Belediye Başkanı Ömer Codar'ı ve belediye bünyesinde ki ÇEKAŞ Kadın Kooperatifi'ni ziyaret etti. Esnaf gezisi de yapan Keven daha sonra Çayıralan Ziraat Odası Başkanı Alparslan Berk, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Adem Güneş, Bereketli Süt Yönetim Kurulu Ali Öndemir, Gökhan Erdoğan ve Çayıralan Süt Birliği Başkanı Murat Kalkan'ı da ziyaret ederek ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

2 Nisan Cuma günü Akdağmadeni ilçesinde halkla buluşan Keven, önce İlçe Başkanı Necip Turançiftçi ve yönetimini ziyaret ettikten sonra İlçe Halk Kütüphanesi’ni de ziyaret ederek Kütüphanecilik Haftası’nı kutladı. Beraberindeki heyet ile Yukarıçulhalı, Bozhüyük, Hüyüklüalan, Ardıçalan ve Veziralan köylerini ve muhtarlarını ziyaret etti. Köylerin kilitli parke haklarının verilmemiş olmasına tepki gösteren Keven, “Bu köylerimizi bu çamurla baş başa bırakan zihniyet hastalıklı bir zihniyettir. Bu çağda hâlâ bu şekilde ayrımcılık yapan zihniyeti halkımızın takdirine bırakıyorum. Bu eksikler giderilecek başka yolu yok. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği hiç bir mazeret ileri sürmesin.” diye tepki gösterdi. Muhtarlardan ve köy halkından dinlediği talepleri not alan Keven, daha sonra buradan ayrılarak Sorgun'a geçti.

Sorgun'da çeşitli meslek gruplarından bir heyetle toplantı yapan Milletvekili Ali Keven, İl Başkanı Abdullah Yaşar, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Ali Erbaş ve Sorgun İlçe Başkanı Süleyman Ünalmış toplantıya katılan katılımcıların taleplerini ve görüşlerini dinleyerek Cumhuriyet Halk Partisi’nin Millet İttifakı ile birlikte ilk seçimde nasıl iktidara geleceğini ve ekonomide tarımda ticarette yaşanan sorunların nasıl çözüleceğini anlattı.

Teşekkür konuşması ile toplantıyı tamamlayan Keven, “Sorgunlu hemşerilerimiz ile birlikte bu toplantı için büyük emek harcayan emekli imam Şenol beye ve bizlere ev sahipliği yapan bu sıcak imkânı sağlayan Misvak Oteli sahibi Ömer beye teşekkür ediyorum. Bütün katılımcıların ayağına sağlık. Sorgun artık yeter diyor, ve bu ekonomik darboğazdan bu zamlardan bu gübre fiyatlarından ve bu kötü ekonomi yönetiminden kurtulmak için artık değişim istiyor.” diye konuştu.

 
03/04/2021 22:15
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ