MİLLETVEKİLİ BAŞER: YOZGAT’TA İÇME SUYU SIKINTISI YAŞANMAYACAK

MİLLETVEKİLİ BAŞER: YOZGAT’TA İÇME SUYU SIKINTISI YAŞANMAYACAK

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Musabeyli Cemil Çiçek Barajı’nın Atıksu Toplama ve Arıtma Tesisi yapım işinin geçici kabulünün yapıldığının müjdesini verdi.Başer: “Cemil Çiçek Barajı AK Parti hükümetlerimiz döneminde “Su akar Türk bakar” sözünün tarih olduğunun kanıtı olan bir eser oldu” dedi.

Yozgat’ın yıllık su ihtiyacının 12.58 hektometreküp olduğunu, bu ihtiyacın Cemil Çiçek Barajı ve Kirazlı Göleti’nden karşılandığını belirten Başer, yapılan Atıksu Toplama ve Atıksu Arıtma Tesisi ile Cemil Çiçek Barajının Yozgat’ın içme suyunu 2045 yılına kadar karşılayabilecek duruma geldiğini ve Yozgatta su sıkıntısının  yaşanmayacağını  söyledi. Milletvekili Başer, Cemil Çiçek Barajı’nda yapılan Atıksu Toplama ve Arıtma tesisiyle Yozgat insanına daha sağlıklı, uzun ömürlü ve temiz içme suyu hizmeti sunacaklarını belirtti.

Baraj çevresinde bulunan köylerle ilgili de müjde veren Başer; Cemil Çiçek Barajı’nı besleyen Gülyayla, Bişek ve Baltasarılar köylerinin evsel ve hayvansal atıklarının arıtılmasıyla baraja daha temiz  ve daha sağlıklı su sağlanacağını söyledi.

BARAJ PROJELERİ TAM GAZ

Yozgat’ta tarım ve hayvancılığı geliştirmek için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade eden Başer; Yerköy İnandık Barajı, Boğazlıyan Oğulcuk Barajı ve yapımı devam eden göletlerin hizmete girmesiyle Yozgat’ın tarım ve hayvancılığının büyük ivme kazanacağını sözlerine ekledi.

22/12/2021 23:18
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ