MİLLETVEKİLİ BAŞER,TBMM’DE AK PARTİ GURUBU ADINA KONUŞTU

MİLLETVEKİLİ BAŞER,TBMM’DE AK PARTİ GURUBU ADINA KONUŞTU

AK Parti Yozgat Milletvekili ve Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Yusuf Başer, HDP’nin “Eş başkanlık ve kayyum atamaları”na ilişkin Mecliste AK Parti Grubu adına yaptığı konuşmada, terör örgütüne yardım ve yataklıkla beis görmeyen belediyelere kayyum atandığını söyledi.
Milletvekili Yusuf Başer, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda HDP’nin “Eş başkanlık ve Kayyum Atamaları” Grup önerisi aleyhinde AK Parti Grubu adına konuşma yaptı.
Başer, konuşmasında, kayyum atamalarının İç İşleri Bakanlığı tarafından en ince ayrıntısına kadar gerekli inceleme yapıldıktan sonra kanun ve hukuk çerçevesinde gerçekleştiğini vurguladı.
Milletvekili Başer , “Terörle bağını koparmayan, illegal terör örgütüne mesafe koymayan belediyelerimize kayyum atamaları yapıldı. Ülkemizde yıllardır kan döken, Ülkemizin üniter yapısını bozmak için terör eylemleri yapan, hain bir örgüte karşı siz belediyelerde militan yetiştiriyorsanız, belediyenin imkanlarını terör örgütüne peşkeş çekiyorsanız. Bu ülke sahipsiz değil. Terör Örgütüne yardım ettiğiniz, belediye imkanlarını örgüte peşkeş çektiğiniz sürece seçilmiş de olsanız belediyelere kayyum atanır” dedi.
Kayyum atamalarının gerekçelerini de açıklayan Milletvekili Başer, Terör örgütüne yardım ve yataklıkla beis görmeyen belediyelere kayyum atandığını belirterek, “Bu atamaları en çok çocuklarımız için yaptık. Daha iyi bir şehirde yaşamayı hak eden, yetim veya öksüz olarak değil, aile saadeti içinde yaşamayı, iyi okullarda okumayı hakeden, geleceğimiz olan çocuklarımız için yaptık. Huzur ve refahı hakeden milletimiz için yaptık. Akşam hava karardıktan sonra sokağa çıkamayan vatandaşlarımız için yaptık. Çocuğunun okuldan dönüşünü ‘Acaba yolunu kesmişler midir, terör örgütü musallat olmuş mudur?’ diye korkuyla bekleyen anneler için yaptık. Bunu milletin hakkı için, kamu kaynaklarının kamuya harcanması için doğu ile batı arasında hizmet farkının olmaması, her insanımızın değerli olduğunu hissedebilmesi için yaptık” diye konuştu.
Kayyum atanan her yere devletin şefkat elini, merhamet elini uzattıklarını, hizmetlerle ihya ettiklerini vurgulayan Başer,”Bugün Çocuklarımız Diyarbakır sokaklarında rahatlıkla futbol oynuyorsa bu yüzdendir, Tunceli Munzur Çayı’nda gondol sefası yapılıyorsa bu yüzdendir” ifadelerini kullandı.
Genel Kurulda Çukur eylemlerini de hatırlatan Başer, “ Sur’u, Şırnak’ı, Cizre’yi, Hakkari’yi yakıp yıkmaya niyet edenler, buraların ne anlama geldiğini bilmiyor değildir. Belediyeleri illegal yapıların kontrolüne verip adeta felç edenlerin ve hizmet ürettirmeyenlerin, terör örgütüne yardım ve yataklık edenlerin önüne geçmek için kayyum atadık.”diye konuştu.
21.11.2019
21/11/2019 20:37
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ