ALİ KEVEN SORDU: PANCAR TABAN FİATI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ALİ KEVEN SORDU: PANCAR TABAN FİATI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, şekerpancarı taban fiyatının açıklanmamış olması üzerine TBMM’de bir konuşma yaptı.

Yüzbinlerce şekerpancarı çiftçisinin hayatından bezdirildiğini bildiren Keven, pancar fiyatının geçen sene 1 Eylül’de açıklanmasına rağmen bu sene Ekim ayında belli olmamasına tepki göstererek şunları söyledi:

“Şeker pancarı çiftçisi hayatından bezdirildi. Şeker pancarı hasadı başlayalı bir ay oldu, pancar fabrikaya çoktan teslim edildi ama fiyatı belli değil. Şu an çiftçiyle resmen alay ediyorsunuz. Şeker pancarının fiyatını şeker hâline geldikten sonra mı açıklayacaksınız? Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan geçen yıl, 1 Eylül 2019'da Konya'da yaptığı mitingde şeker pancarı fiyatını açıklamıştı. Şimdi ekim ayı bitiyor, ortada bir açıklama yok. Yüz binlerce şeker pancarı çiftçisi yine hüsrana uğratıldı. Benim ilim Yozgat pancar üretiminde ülkemizde ikinci sırada olup Yozgatlı üreticiler umutla 400 lira fiyat bekliyorlar. Pancar taban fiyatını açıklamıyor iseniz söyleyin, açıklayacaksanız bir an önce açıklayın, üreticinin umutlarıyla fazla oynamayın!”

 
22/10/2020 21:11
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ