KEVEN’DEN TBMM BAŞKANLIĞI'NA OSB CAMİİ İÇİN SORU ÖNERGESİ

KEVEN’DEN TBMM BAŞKANLIĞI'NA OSB CAMİİ İÇİN SORU ÖNERGESİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat Milletvekili Ali Keven, 1996 yılında faaliyete geçen Yozgat Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) çalışan yaklaşık 3 bin kişinin cami talebinin Cumhurbaşkanı Yardımcısı hemşehrimiz Fuat Oktay’ın da talimat vermesine rağmen hala yapılmamasının nedenlerini araştırırken Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına önerge vererek Fuat Oktay tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istedi.

CHP Yozgat Milletvekili ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Ali Keven, 1996 yılında faaliyete geçen Yozgat Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) çalışan yaklaşık 3 bin kişinin cami talebi için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yazılı olarak yanıtlanması istenen soru önergesinde 2020 yılında verilen talimata rağmen somut bir adım atılmayan ve yarım kalan cami inşaatının Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından üstlenilmesini istedi. Milletvekili Ali Keven, inşaatın tamamlanmaması durumunda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğini almak için girişimde bulunacağını söyledi.

Milletvekili Ali Keven, TBMM Başkanlığına verdiği önergede, “1996 yılında faaliyete geçen Yozgat Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) çalışan yaklaşık 3 bin kişinin cami talebini yerine getirmek için Efdal Yeşiloğlu tarafından kurulan Cami Yaptırma Derneği 2016 yılında OSB Camii'nin inşaatına başlamıştır. Aradan geçen süre zarfında kaba inşaatı tamamlanan camiinin yapımı maddi imkansızlıklar sonucu durdurulmuştur. 2020 yılında Sayın Fuat Oktay tarafından düzenlenen bir törende yanı başında yarım ve atıl kalmış camii inşaatının tamamlanması için ilgili kişilere talimat verildiği açıklanmıştır. 

Bu bağlamda, 

1- Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak 2020 yılında talimat verildiği halde aradan geçen sürede camii inşaatına neden tekrar başlanılmadı? 

2- Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak bu talimat kime veya hangi kuruma verildi? İlgili kurumlar bu talimatı neden yerine getirmedi? 

3- Camii inşaatının tamamlanabilmesi ile ilgili yapılmış bir teknik inceleme raporu, yarım kalmış işlerle ilgili metraj ve maliyet tablosu bulunmakta mıdır? 

4- Yozgat OSB'de 2016 yılında yapımına başlanan ve yardımda bulunan iş insanları tarafından kaba inşaatı tamamlanan bu camiinin uzun süre atıl kalması sonucu betonarme sisteminin zarar göreceği ve deforme olacağı bilinmektedir. Atıl kalan cami inşaatını bir an önce tamamlamak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı üstlenecek midir?” ifadelerine yer verdi.

 
26/01/2023 22:44
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ