KEVEN’DEN İKTİDARIN KONUT POLİTİKASINA İLİŞKİN ELEŞTİREL AÇIKLAMA

KEVEN’DEN İKTİDARIN KONUT POLİTİKASINA İLİŞKİN ELEŞTİREL AÇIKLAMA

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, 3+1 ev sahibi olmak için 850 bin lira bedel biçilen TOKİ projesinde Aydıncık, Çandır, Çayıralan, Kadışehri, Sarıkaya ve Yerköy ilçelerinin bulunmamasını gündeme taşıdı.

Yozgat’ta 13 ilçeden 6’sının açıklanan konut projesinde bulunmaması hakkında açıklama yapan CHP Milletvekili Keven, “3500 lira emekli maaşı alan milyonlarca yurttaşın nasıl ev sahibi olacağı ise izaha muhtaç.” dedi.

Keven, “Son yıllarda fahiş oranlarda artan konut satış ve kira bedelleri yurttaşlarımızın belini bükmeye devam ediyor. 3+1 ev sahibi olmak için 850 bin lira bedel biçilen TOKİ projesinde Yozgat’ta 6 ilçenin bulunmayışı ise hemşerilerimizin tepkisine neden oldu. Aydıncık, Çandır, Çayıralan, Kadışehri, Sarıkaya ve Yerköy ilçelerimiz için konut projesi açıklanmamasının sebebi nedir? Bu ilçelerimizde yaşayan hemşerilerimize bir açıklama yapmak zorundasınız.” sözleriyle yetkilileri açıklama yapmaya davet etti.

Yozgat Merkez’de ve ilçelerde birkaç yıl önce 300 bin liraya satılan konutların şuan 1 milyon lirayı aşan fiyatlarla satıldığını söyleyen Keven, “Çünkü malzeme fiyatı ve maliyetler çok hızlı bir şekilde zamlandı. Her hafta yeni bir zamla uyanıyoruz. Ev fiyatları 1 buçuk milyon liraya ulaştı. Bir ailenin 3+1 ev sahibi olması için 850 bin lira bedel biçildiği TOKİ projesinde ise asgari ücretle çalışan veya 3500 lira emekli maaşı alan milyonlarca yurttaşın nasıl ev sahibi olacağı izaha muhtaç. Yıllık artacak şekilde aylık 3 bin 187 lira taksit ödemeye başlayacak ve ev teslimine kadar bir de kirasını ödeyecek olan insanlar nasıl ev sahibi olacak? Dar gelirli yurttaşlarımıza başlarını sokacakları bir evi çok görüyorlar. Milletin iktidarında ilk işimiz barınma sorununu ve kira sorununu çözmek olacak. Aile Destekleri Sigortası ile kirasını ödeyecek gücü olmayan yurttaşlarımızın kirasını sosyal devlet ödeyecek.” diye konuştu.

14/09/2022 20:14
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ