Erdoğan'ın Başkanlık makamındaki fotoğrafı Yozgat'ta tartışma konusu oldu

Erdoğan'ın Başkanlık makamındaki fotoğrafı Yozgat'ta tartışma konusu oldu

31 Martta yapılan yerel  seçimde Yeniden Refah Partisi adayı olarak Yozgat Belediye Başkanlığına seçilen Dr.Kazım Arslan, göreve başladıktan sonra makam odasındaki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının yerini değiştirdi. Arslan, daha önce Türkiyenin kurucusu ve  ilk Cumhurbaşkanı Atatürk fotoğrafının yanında bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  fotoğrafını kaldırarak  makam masasının yanındaki duvara naklettirdi .

Yeniden Refah Partisi Yozgat  Belediye Başkanı Dr.Kazım Arslan’ın  Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını Atatürkün fotoğrafının yanından kaldırması ve yine Erdoğan’ın aynı fotoğrafı değil de daha küçük bir fotoğrafı yan taraftaki duvara astırması Ak partililer arasında üzüntü ile karşılanırken Yozgattaki muhalefete mensup politikacılar tarafından takdirle karşılandı.Belediye Başkanlığı makam odasındaki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafıyla ilgili yapılan düzenleme Yozgat'ta Ak Parti ile Başkan Dr.Arslan arasında gerginlik yarattı.

AK PARTİ İL BAŞKANINDAN SERT TEPKİ

YRP Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın makam odasındaki Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafıyla ilgili seçim sonrası yaptığı düzenlemeye Ak Parti il başkanı Celebi Altuntaş’dan sert bir tepki geldi.Altuntaş,Başkan Arslan’ın makamındaki Cumhurbaşkanı Arslan’ın fotoğrafının indirildiğini ifade ederek konuya ilişkin yazılı açıklamasında özetle  şunları söyledi :

 “Yozgat Belediye Başkanımıza ; Hamaset ile verdiği kararı feraset ile düşünmeniz gerekliliğini hatırlatıyorum. Dünyanın kabul ettiği Halkımızın çoğunluğu tarafından seçilen Ülkemizde ve ilimizde yapılan hizmetlerin vatandaşlar tarafından takdir gördüğü Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına Recep Tayyip Erdoğan’ın resminin bu şekilde bir muameleye maruz kalması bizleri olduğu gibi vatandaşlarımızı da üzmüştür. Belediye Başkanı Kazım Arslan’dan yaptığı bu yanlıştan bir an önce dönmesini, yapılan hatanın düzeltilmesini bekliyoruz. Kin,nefret ve ötekileştirme üzerine yapılan siyaseti tasvip etmiyoruz. Ancak bizler her zaman olduğu gibi elbette halkımızın tercihine saygılıyız.“

BAŞKAN ARSLAN : İDDİALAR KÜLLİYEN YALAN

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan ise Ak Parti Yozgat il başkanı Çelebi Altuntaşa yayınladığı bir video ile sosyal medya üzerinden cevap verdi.Yerel  medyada yer alan konuya ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten  Arslan ,”İddialar külliyen yalan”dedi.

Belediye Başkanı Kazım Arslan bu konuda özetle şunları söyledi :

“Daha önce de belirttiğim gibi söz konusu iddialar gerçeği yansıtmıyor. Makam odalarında isteyen istediği değişikliği yapabilir. Ancak fotoğraf kaldırma gibi bir durum söz konusu değil.

Cumhurbaşkanımız, devletimizin Cumhurbaşkanıdır. Fotoğrafının kaldırılması söz konusu değil. Emin olun bu iddiayı ortaya atanlar kadar biz de Cumhurbaşkanımıza saygı duyarız.”

21/04/2024 10:22
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ