CHP MİLLETVEKİLİ KEVEN: SARAYKENT'E CHP İKTİDARI SAHİP ÇIKACAK

CHP MİLLETVEKİLİ KEVEN: SARAYKENT'E CHP İKTİDARI SAHİP ÇIKACAK

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, Saraykent ilçesinin sorunları hakkında açıklamalarda bulundu. Tek tek bütün ilçeleri mercek altına aldığını belirten Keven, Millet iktidarında Yozgat’ın göç veren değil göç alan, ihracat yapan, Yozgatlı iş insanlarının ve sanayicilerinin hak ettiği değeri gördüğü, endüstriyel kenevir üretimine bile Çorum’da çarelerin aranmadığı ve her bölgesinde termal turizmin değerlenmiş bir kent haline geleceğini söyledi.

Saraykent ilçesine yaptığı ziyaretlerde iletilen ve bizzat gördüğü çeşitli sıkıntılar hakkında ilgili kurum amirlerine yönelik sorunları ileten Keven, Saraykent ilçesinin sahipsiz olmadığını yıllarca ihmal edilen Saraykent’e sahip çıkacaklarını ve hak ettiği yere getireceklerini belirterek şunları söyledi:

“Saraykent ilçemiz Sivas karayolu üzerinde çok önemli bir noktada bulunmaktadır. Bilinen eski adıyla Karamağara nahiyesi olarak yer alırken 1975 yılında Saraykent ismiyle belediyelik olmuş ardından da 1990 yılında ilçe olmuştur. 30 yıl önce ilçe olan Saraykent bugün git gide nüfus kaybı yaşıyor. Saraykent, İpek Yolu üzerinde Roma döneminden kalan han ve hamam kalıntılarını barındırmaktadır. İpek Yolu üzerinde bulunana Çinçinli Kervansarayı’nın acilen restore edilerek turizme kazandırılması gerekmektedir. Bu tarihi bölgede İl Özel İdaresi tarafından bir kaplıca binası yaptırılmaktadır. İlçe halkı inşaatın çok uzun sürdüğünden dert yanmaktadır. Kaplıca binasının bir an önce tamamlanması ve tarihi kervansarayın da turizme kazandırılmasıyla ilçeye katma değer üretecek bir konuma getirilmesi kalkınma için çok önemlidir. Aksi takdirde Saraykent tüm Yozgat geneli gibi hızla göç vermektedir. Göçü önlemek için gençlerimize iş kapısı kazandırmalıyız. İlçe halkı turizm potansiyelinin değerlendirilmesini talep ediyor. Seracılık, sera çiçekçiliği bölge halkının ilgi gösterdiği bir başka yatırım alanı. Tarım bölgesi olan ilçede nohut, mercimek, bulgur gibi ürünleri paketleyip katma değeri yüksek ürünlere dönüştürmek için girişimcilerin desteklenmesi gerekiyor. Saraykent’in 2007’de 20 bin olan nüfusu bugün 12 bine gerilemiştir. İlçe halkı yatırım bekliyor, göç etmek istemiyor, gözden ırak olmak istemiyor.”

Kapatılan Saraykent İlçe Adliyesi, TMO Ajans Amirliği gibi kurumların AKP döneminde kapatıldığını belirten Keven, ilk işlerinin bu kurumları yeniden açmak olacağını ve Akdağmadeni’ne bağlanan Saraykent Adliyesi’ni yeniden açacaklarını ifade etti.

20/08/2020 20:25
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ