CHP MİLLETVEKİLİ KEVEN: EMEKLİ MAAŞLARINA EK ZAM YAPILMALI

CHP MİLLETVEKİLİ KEVEN: EMEKLİ MAAŞLARINA EK ZAM YAPILMALI

Emeklilerin artan sorunlarını TBMM’de söz alarak gündeme taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, “3 milyondan fazla emeklimiz iş arıyor. Emekliler, EYT’liler yevmiyeli işlere gidiyor.” dedi.

Milletvekili Keven yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“Emeklilerimize rahat bir gün yüzü göstermeyen AKP iktidarı kalın harflerle tarihe geçti. Bakınız, sevgili arkadaşlar, 8 milyon emekli hak sahibi bu ülkede asgari ücretin altında emekli maaşı alıyor. 3 milyondan fazla emeklimiz iş arıyor, emeklilikte yaşa takılan EYT’liler yevmiyeli işlere gidiyor. Emekliye, dul ve yetime 1.000-1.200 lira civarında bir maaş reva görülüyor. Açlık sınırının bile 5.000 lira olduğu günümüzde onca yıl emek harcamış, alın teri dökmüş emeklilerimize en düşük maaş olarak 2.500 lira reva görülüyor. Verilen sefalet zamlarıyla geçinemeyen emeklimiz soruyor: 2.500 lirayla kirasını mı ödeyecek, doğal gaz faturasını mı ödeyecek, elektrik faturasını mı ödeyecek, su faturasını mı ödeyecek, pazar alışverişine mi çıkacak, günlük ekmeğini mi alacak, torunlarına harçlık mı verecek? Bu insanlar ne yapacak sevgili arkadaşlar, söyler misiniz? Halk Ekmek kuyruklarında 70-80 yaşında yaşlı yurttaşlarımızı kuyrukta beklerken görünce sizin hiç vicdanınız sızlamıyor mu?” dedi.

Sosyal güvencesi olmadığı için emekli olamayan ve 1.296 lira 65 yaş aylığı alan yurttaşları da gündeme getiren Keven,

“65 yaş aylığı alan yurttaşlarımızın hâlini biraz gözünüzün önüne getirin. Şatafatlı saraylardan, lüks sofralardan çıkıp halkın sorunlarını dinleyin, kendinize hak gördüğünüzü emekliye çok görmeyin; kibirden, şatafattan, şımarıklıktan vazgeçin.” Dedikten sonra Ak Parti sıralarına “Peygamberimiz “Komşunuz açken tok yatmayın.” demiyor muydu? Komşu aç sevgili arkadaşlar; emekliler, asgari ücretli işçiler ve işsiz milyonlarca yurttaşımız geçinemiyor; duyun ve görün artık.” diye seslendi.

Keven, “Emekli, eti gramla alıyor, sebzeyi meyveyi taneyle alıyor, doğal gazı, elektriği kesiliyor. Suriyeli göçmenlere gösterdiğiniz ilgiyi bizim emeklilerimize de gösterin. Bunlar vicdanınızı sanırım sızlatıyordur. Beşli çeteyi doyuramadınız, üç beş yerden maaş alan bürokratlarınızı doyuramadınız, kamu arazilerini peşkeş çektiğiniz yandaşlarınızı doyuramadınız, Zafer Havalimanı gibi soygun projelerini cebe indirenleri doyuramadınız ama sıra emekliye gelince, emekçiye gelince “Bütçe nereden bulunacak?” diye soruyorsunuz. Bulunur, istenirse bulunur sevgili arkadaşlar. En düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olmalı. Ayrıca yaşanan enflasyona karşı emekli maaşlarına ek zam yapılmalı. CHP Grubu olarak kanun teklifimiz var. Gelin destek olun ve bu Ramazan Bayramı öncesinde bayram ikramiyesini asgari ücret tutarına yükseltelim. Bu teklifimize köstek olmayın. Emeklilerimize bu Ramazan Bayramı öncesinde bir müjde verelim.” diyerek konuşmasını tamamladı.

19/04/2022 03:11
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ