CHP MİLLETVEKİLİ KEVEN’DEN REKTÖR KARADAĞA NASİHATLI CEVAP

CHP MİLLETVEKİLİ KEVEN’DEN REKTÖR KARADAĞA NASİHATLI CEVAP

CHP Yozgat milletvekili Ali Keven Milli Eğitim Bakanlığı 2020  bütçesi üzerinde TBMM kürsüsünde yaptığı konuşmasında Bozok Üniversitesine ilişkin dile getirdiği açıklamalarını düzenlediği basın toplantısı ile eleştiren Rektör Prof.Dr.Ahmet Karadağa cevap vermekte gecikmedi.Milletvekili Ali Keven konuya ilişkin cevap niteliğindeki yazılı açıklamasında “Üniversitenin sorunlarını  anlattım diye basın açıklaması yaparak “bir tartışma varmış” gibi izlenim yaratmak doğru değildir. Üniversitelerin milletvekillerinin konuşmalarına mesnetsiz açıklamalar yaparak  cevap yetiştirme gibi bir görevi yoktur. Hatta rektörlerin sosyal medyada Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu hakkında yapılmış nezaketsiz karikatürleri paylaşma gibi bir görevi de yoktur.”dedi.

İŞTE,MİLLETVEKİLİ KEVEN’İN REKTÖRÜN ELEŞTİRİLERİNE CEVABI :

Keven’in Rektöre yönelik yazılı açıklaması aynen şöyle :

TBMM’de görüşülen 2022 yılı bütçe görüşmeleri kapsamında 12 Aralık Pazar günü Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim kurumları hakkında bir konuşma yaptım. Bu konuşmamda Yozgat Bozok Üniversitesi’nin bazı sıkıntılarını da gündeme getirdim. Ancak Rektörümüz Sayın Ahmet Karadağ ne yazık ki bu sorunları dile getirmemden dolayı rahatsızlık duyarak bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Sayın Rektör bu sorunların konuşulmasını siyasete bağlamış ancak bu sorunları anlatmak, üniversitemize, üniversite öğrencilerimize sahip çıkmak siyasetse evet ben siyaset yapıyorum. Siyaset sorunlara çözüm üretme yeridir. Sorunlara kulak tıkamak, sümenaltı etmek değildir.

Yaptığım konuşmada özellikle Sorgun Veterinerlik Fakültesi’nin eğitim binasının ve laboratuvarlarının olmamasına değinerek bütçe görüşmelerinde Meclis’te bulunan Milli Eğitim Bakanı’na bu sorunun çözülmesi gerektiğini ilettim. Yani bütçeden Yozgat’a da pay ayrılması gerektiğine dikkat çektim.

Bozok Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde görev yapan veya görev yapmış olan akademisyenlerden gelen talepler doğrultusunda Araştırma Hastanesi’ne “üvey evlat” muamelesi yapıldığını yani Şehir Hastanesi’nin gölgesinde bırakıldığını, çeşitli eksiklerinin olduğunu söyleyerek bu konuda duyarlılık göstermesini Milli Eğitim Bakanı’ndan rica ettim.

Türkiye’nin kanayan yarası olan diplomalı işsizliği anlattım. Öğretmen, mühendis, mimar, arkeolog, sağlık bilimleri mezunu, ebe, hemşire, laborant ve çeşitli meslek gruplarından bir milyondan fazla üniversite mezunu işsiz bu ülkede yaşıyor.

Ayrıca üniversite öğrencilerinin yurt sorunlarını anlattım. Öğrencilerimizin kredi borçlarını anlattım. Sayın Rektör takip ettiyse daha önce de Gençlik ve Spor Bakanı’na ilçelerimizde yaşanan yurt sorununu anlatmıştım. Bunları söylemek benim görevim. Sayın Rektör bence bundan dolayı rahatsızlık duymamalı çünkü bu sorunlar kendisini de aşan sorunlardır. Bunları anlattım diye basın açıklaması yaparak “bir tartışma varmış” gibi izlenim yaratmak doğru değil. Üniversitelerin milletvekillerinin konuşmalarına mesnetsiz açıklamalar yapıp cevap yetiştirme gibi bir görevi yoktur. Hatta rektörlerin sosyal medyada Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu hakkında yapılmış nezaketsiz karikatürleri paylaşma gibi bir görevi de yoktur.

Son olarak hem Yozgat Milletvekili olarak hem de Milli Eğitim Komisyonu’nun bir üyesi olarak üniversitemizin sorunlarına çare üretmek amacıyla rektörümüze de, üniversite yönetimine de Meclis’te kapım her zaman açıktır.”

CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, Yozgat Bozok Üniversitesindeki bir böüm akademisyen ve öğrencilerin icraatlarından hoşnut olmadığı Rektör Karadağın  çalışmalarını bundan böyle yakın takibe alacağını,gerektiğinde de kamuoyu ile paylaşacağını sözlerine ekledi.

16/12/2021 23:52
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ