CHP’LİLERDEN MEYDANDA 3600 EK GÖSTERGE BASIN AÇIKLAMASI

CHP’LİLERDEN MEYDANDA 3600 EK GÖSTERGE BASIN AÇIKLAMASI

Cumhuriyet Halk Partisi  Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar,  Yozgat Cumhuriyet Meydanında ayak üstü   düzenlediği basın toplantısında  3600 ek gösterge sorununa ilişkin iktidarı eleştirdi.  İl Başkanı Yaşar, “Bugün ülkenin her yerinde 3600 Ek Gösterge hakkı için yıllardır bekleyen, milyonlarca memurumuzun sesi olmak için buradayız.”dedi.

Beraberindeki  CHP teşkilat mensuplarıyla biraraya gelen CHP Yozgat  İl Başkanı Abdullah Yaşar, 3600 ek göstergeye tepki olarak  açık havada yaptığı basın açıklamasında özetle şunları söyledi:

“Bugün Türkiye’nin her yerinde, iktidar tarafından 24 Haziran seçimleri öncesinde söz verilen ancak bugüne kadar hiçbir bir adım atılmayan bir vaadi, bir sözü, gerçekleştirilmeyen bir müjdeyi dile getirmek için toplandık. Türkiye’de milyonlarca kamu çalışanı Devletine verdiği hizmetlerin karşılığında insanca yaşamak için hak talebinde bulunuyor; çalışırken de emekli olduğunda da insanca yaşayabileceği bir ücret talep ediyor. Ömrünün yarısını devletine hizmet etmekle geçiren memurlarımız, hanlar hamamlar, yazlık kışlık saraylar, lüks otomobiller veya uçaklar değil, yalnızca bir nebze olsun insanca yaşayabileceği ücrete sahip olmak için 3600 ek gösterge talebinde bulunuyor. Ne yazık ki, AKP iktidarı seçim dönemlerinde, altı bir türlü dolmayan, vaatten öteye gitmeyen müjdelerle insanlarımızın geçim dertleri üzerinden oy devşirmeye, gündem değiştirmeye çalışmaya devam ediyor. 24 Haziran Seçimleri öncesi AKP Genel Başkanı ne demişti: “Bir müjdemiz var: Polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerimize bir müjde vermek istiyorum. Polislerimizin, öğretmenlerimizin, hemşirelerimizin, din görevlilerimizin ve diğer idarecilerimizin emeklilik ek göstergelerini 3600’e çıkaracağız. Buradaki adaletsizliği inşallah gidermiş oluyoruz. Böylece ülkeleri ve milletleri için fedakârca çalışan bu kamu görevlilerimizin emekliliklerinde de verdikleri hizmetlerin karşılığını alabilmelerini temin ediyoruz.”

 MEMURLAR  PERİŞAN ..GEÇİNEMİYOR..

Memurların geçinemediğini söyleyen İl başkanı Yaşar, “5’li çeteye bugüne kadar 131 kez vergi indirimi yaptı. Yıllardır 3600 Ek gösterge hakkını bekleyen memurlarımız için soruyoruz, 5’li çete milyonlarca memurumuzdan daha mı büyüktür? İktidar, lüks uçaklara, milyonlarca liralık makam araçlarına, yazlık ve kışlık saraylara, her türlü israfa ve şatafata harcayacak kaynağı bulurken,3600 Ek gösterge hakkını bekleyen milyonlarca memurumuz için mi kaynağı bulamıyor? “diye sordu.

Yaşar açıklamasının son bölümünde ise şunları söyledi :

“Kendi döneminde Londra’daki bir avuç tefeciye 191 milyar dolar faiz ödeyen iktidar,3600 Ek gösterge hakkını bekleyen milyonlarca memurumuza mı kaynak bulamıyor?

Bu yılın sadece ilk 8 ayında, ballı müteahhitlere 20 milyar TL’ye yakın garanti ödemesi yapan iktidar, 3600 Ek gösterge hakkını bekleyen milyonlarca memurumuza mı kaynak bulamıyor?

Biliyoruz ki, ülkemizin kaynakları memurlarımızın 3600 Ek gösterge hakkının karşılanması için fazlasıyla yeterli. Milyonlarca memur 3600 Ek gösterge hakkı için, Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarını bekliyor. İktidarımızda, yıllardır sözde vaatlerle ve içi boş müjdelerle bekletilen;Öğretmenlerimizin, tüm Sağlık Çalışanlarımızın, Polislerimizin, Din Görevlilerimizin, İnfaz Koruma Memurlarımızın, 3600 Ek gösterge talebini derhal hayata geçireceğiz.İktidarın yıllardır yaptığı umut tacirliğine, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında son vereceğiz.”

CHP İl Başkanı Abdullah Yaşarın basın açıklamasına  CHP Kadın Kolları Başkanı Şule Boztepe, CHP Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Selçuk ve yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.

01/10/2021 00:28
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ