CHP  İL TEŞKİLATINDAN MEYDANDA  EYT’LİLER  BASIN AÇIKLAMASI

CHP İL TEŞKİLATINDAN MEYDANDA EYT’LİLER BASIN AÇIKLAMASI

CHP Yozgat İl Teşkilatı, Cumhuriyet Meydanında düzenlediği basın açıklamasında emeklilikte yaşa takılanlar sorunun acilen çözümünü istedi. CHP Yozgat İl Sekreteri Serdar Boztepe, EYT’lilerin  22 yıldır hak mücadelesi verdiğini belirterek  " Eyt'liler kandırılmak istemiyor, mağduriyetlerinin çözülmesini istiyor. Eyt'liler kendilerini yok sayan, inkar edenlere karşı seçimi bekliyor. Eyt'liler Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını dört gözle bekliyor. Eyt'lier bu mağduriyete CHP iktidarında son verileceğini biliyor." dedi.

CHP’nin Yozgat Cumhuriyet meydanında yaptığı basın açıklamasında  İl Sekreteri Serdar Boztepe,1999 yılında yapılan değişiklikler ve 2008 yılında yürürlüğe giren Sosyal Güvenlik Yasası ile emeklilik yaşı ve prim ödeme gün sayısının kademe kademe arttırıldığını dile getirdi.

Türkiye’de yaklaşık 7,9 milyon emeklinin asgari ücretin altında aylıkla açlık sınırının altında yaşadığını belirten Boztepe, “ 4 milyondan fazla emeklimiz geçinebilmek için ya bir iş arıyor ya da bir işte çalışıyor. 40 yıl hizmeti olan emeklilerimiz kuru ekmeğe muhtaç durumda.”şeklinde konuştu.

15/01/2022 04:14
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ