CHP İL BAŞKANI YAŞAR: KİMSE YARINA UMUTLA BAKMIYOR

CHP İL BAŞKANI YAŞAR: KİMSE YARINA UMUTLA BAKMIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat il başkanı Abdullah Yaşar, “Kimse yarına umutla bakamıyor. Herkes, gençler ülkemizden umudunu kesmiş, kendisini yurt dışına bir an önce atma peşinde. Böyle olunca bu ülkede huzur olması ülkenin kalkınması da mümkün olmuyor” dedi.

ÖNCEDEN SİYASETTE BİR ÜSLÜP, BİR SEVİYE VARDI
CHP Yozgat il başkanı Abdullah Yaşar, geçmiş dönem ve günümüzdeki siyaset arasında büyük farklar olduğunu söyledi. Başkan Yaşar 1989 yılında belediye başkanlığı görevine seçildiğini ve o dönemlerde siyasette anlayışın olduğunu, bir üslubun olduğunu ve insanların şimdiye oranla yüzlerinin güldüğünü söyledi. Artık siyasette ciddi oranda ötekileştirme olduğunun altını çizen başkan Yaşar, “Ben 1989 yılında belediye başkanı seçildim. Yine muhalefetten seçilmiştim. O zaman Anavatan Partisi dönemi idi. Ama inananın bu kadar siyasette ötekileşme yoktu. Devletin kurum ve kuramları bir şekilde işliyordu. Evet, bir muhalefet partisi olarak iktidar kadar devletten faydalanamıyorduk ama en azından belirli ölçüde devletten kesinlikle faydalanıyorduk. Dahası siyasette çok güzel bir dil vardı. O gün ki siyasette siyasi parti liderleri, genel başkanlar, biz yerel siyasetçiler… İnsanları yüzü gülüyordu. Demokrasilerin olmazsa olması muhalefettir. Tabi ki eleştiriler olacak ama siyasette bir seviye vardı. Siyasette bir üslup vardı. Devlette bir ciddiyet vardı. Geldiğimiz noktada maalesef hiçbir insanın yüzü gülmediği gibi Yozgat’ta da hiçbir insanımızın maalesef yüzü gülmüyor. Kimse yarına umutla bakamıyor. Herkes, gençler ülkemizden umudunu kesmiş, kendisini yurt dışına bir an önce atma peşinde. Böyle olunca bu ülkede huzur olması ülkenin kalkınması da mümkün olmuyor” dedi.

YURTTAŞLARIMIZI DAHİ AYIRIR NOKTAYA GELDİK
Gelinen noktada sadece siyaset yapanın değil yurttaşların dahi ayırır noktaya getirildiğinin belirten Yaşar şöyle konuştu:
“Tabi geçmişte yine biz muhalefetten seçilmiştik ama Ankara’ya gittiğimiz zaman projeler karşılığında devletten, hükümetten yardım amaçlı gittiğimiz zaman, belki 3 proje götürürsek iktidar partisinin 3 projesi kabul ediliyorsa bizim de en azından bir projemiz kabul ediliyordu. Veya muhatap bulabiliyorduk. Ama geldiğimiz noktada öyle bir noktadayız ki artık bırakın siyaset yapanı yurttaşlarımızı bile ayırır noktaya geldik. Yani benim gibi düşünmüyorsan teröristsin. Benim gibi düşünmüyorsan hainsin noktasına geldik. Bu son derece yakışıksız, siyasi nezakete ne de günümüz insanına yakışmayan bir davranış ve tutumdur.”
16/12/2021 22:40
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ