ALİ KEVEN: YOZGATA GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜNÜN KURULMASI ŞARTTIR

ALİ KEVEN: YOZGATA GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜNÜN KURULMASI ŞARTTIR

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, Yozgat’ta Gümrük Müdürlüğü kurulması amacıyla Ticaret Bakanı Sn. Ruhsar Pekcan'a verdiği soru önergesine gelen cevabı kamuoyuyla paylaştı.

Yozgatta ihracaat potansiyelinin geliştirilmesi için OSB’de Gümrük Müdürlüğünün kurulmasının şart olduğunu bildiren CHP milletvekili açıklamasında şunları söyledi :

“Yozgat'ta Gümrük Müdürlüğü kurulmasını Kobilerimizle yaptığımız istişareler sonucu Yozgat’ımızın sanayisinin ve ihracat potansiyelinin gelişmesi için talep ettim. Bu talep aynı zamanda Ticaret Odamız tarafından da iletilmişti. Bakanlık cevap yazısında maalesef en yakında ki Çorum'u işaret ediyor! Yozgat'ta Gümrük Müdürlüğü açılacak derecede bir ithalat-ihracat yoğunluğunun bulunmadığını ifade ediyor. Evet daha önce basınla paylaştığım gibi 2019 ihracat rakamlarında Çorum 1,5 milyar dolar ile 17. sırada, biz Yozgat olarak 13,5 milyon dolar ile 73. sıradayız. Neden Çorum’un gölgesinde kalıyoruz? Ticaret Bakanlığı, Yozgat'a Gümrük Müdürlüğü kurmak için yeterli ticaret yoğunluğu ihracat yoğunluğu yok eğer işiniz olursa en yakın Çorum'a gidin diyor. Ben bu cevabı kabul etmiyorum. Bakanlıkların, bürokratların Yozgat’ı görmesi için daha ne yapmamız gerekiyor? Bir sorun var bir talep var bunu iletiyorum ama ne yazık ki olumsuz cevap veriliyor “

Ali Keven açıklamasını şöyle tamamladı :

“Yozgat'ın ekonomisi gelişsin istiyorsak Organize Sanayi Bölgemizin geliştirilmesi şart. Biz OSB'ye bir Gümrük Müdürlüğü kurulmasını ve yük taşımacılığına yönelik demiryolu yapılmasını zaten Yozgat'ta ki Kobilerin kapasitesi büyüsün daha fazla ve daha rahat ihracat yapsınlar diye talep ediyoruz. 18 yıllık hükümete sesleniyorum; Yozgat'ın ihracat rakamlarını dert ediniyorlarsa, sanayisinin gelişmemiş olmasını dert ediniyorlarsa, eğer Yozgat'ı biraz düşünüyorlarsa bu talepleri gerçekleştirirler.”

05/01/2021 17:32
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ