AKP İL BAŞKANI DURSUN: DAVAMA ASLA İHANET ETMEM

AKP İL BAŞKANI DURSUN: DAVAMA ASLA İHANET ETMEM

AK Parti Yozgat İl Başkanı Çelebi Dursun, yaklaşık 2 ay önce 7. Olağan İl Kongresinde aday olmayacağını açıkladığını hatırlatarak, “Ben görevden alınmadım, kendi rızamla gerekli görüşmeleri yaparak aileme daha iyi vakit ayırabilmek için AK Parti Yozgat İl Başkanlığı görevini bırakıyorum. Siyaseti bırakmıyorum. Benim bu partide emeğim var. Davama asla  ihanet etmem.”dedi.

İl Başkanı Çelebi Dursun, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, kongre sürecini ve partinin çalışmalarını değerlendirirken özetle şunları söyledi:

“AK Parti 7. Olağan İl Kongrelerimizi 1 ilçemiz hariç 13 ilçemizin 1 ilçesinde atama 12’sinde de kongremizi yaparak tamamlamış bulunmaktayız. 3 ilçe başkanımız; Şefaatli, Yenifakılı ve Sorgun. kendi rızası ile bırakacaklarını beyan ettiler. Sorgun ilçemize Mesut Kılıç Bey’i, Şefaatli’ye Yusuf Bey’i, Yenifakılı’ya Sema hanımı atadık. AK Parti il teşkilatları olarak sadece 1 ilçemizde sıkıntımız kaldı. Orada da biz mevcut ilçe başkanının devamı konusunda görüş beyan ettik. İnşallah o ilçemizin de atamasını yada kongresini yaparak görevlendirmelerimizi tamamlayacağız.”

HEDEFİMİZ;2023 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNİ KAZANMAK

Ak Parti teşkilatları olarak hedeflerinin 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak  olduğunu vurgulayan Başkan Dursun, “Yaklaşık 2 ay önce 7. Olağan İl Kongresinde aday olmayacağımı açıklamıştım. Bunun üzerine yeni il başkanlığı görevlendirilmesi konusunda Genel Merkez Teşkilat Başkanlığımızın koordinatörlüğü 27-28 arkadaşımızla görüştü. İl teşkilatımız, merkez ilçe teşkilatımız, kadın kolları ve gençlik kolları yönetimi ile görüşüldü ve ortak bir aday üzerinde çalışmalar devam ediyor. Ben partinin İl Kurucular Kurulu Üyesi olarak partide değişik görevlerde de bulundum. Hiçbir zamanda yılmadım, yorulmadım. Yaklaşık iki yıldır İl Başkanıyım. Zor bir süreç yaşadık. Özellikle 31 Mart seçimleri ilimizde biraz sıkıntılı geçti. Bu sıkıntı diğer partililerden olan bir sıkıntı değil kendi içimizde olan bir sıkıntı.”dedi.

ADAY ADAYI OLMUŞ ARKADAŞLAR, KARŞIMIZA ADAY ÇIKTI

“Aday adayı olmuş arkadaşlar ve aday gösterilmeyince gitti karşımıza aday oldu.” diyen Başkan Dursun, “ Biz bu sıkıntılı süreçte 27 Aralık 2018 tarihinde İl Başkanı olarak atandığımda İl Belediye Başkanımız belli olmuş ilçe belediye başkanlarımızda ben 6 günlük İl Başkanıyken cep telefonuma mesaj olarak atıldı. Biz 27 Aralıktan itibaren 31 Mart seçimlerinde çalışmaya başladık. Bu süreçte 138 defa ilçe ziyaretleri yapmışız. 70’in üzerinde miting, açılış ve karargah konuşmaları yapmışız. Hemen hemen tüm ilçelerde esnaf gezileri, STK gezileri, ev ve mahalle toplantılarına katılmışız. Kaybettiğimiz ve kazandığımız ilçeler oldu. Bizim il teşkilatı olarak aday belirleme konusunda herhangi bir görüşümüz alınmadı.”şeklinde konuştu.

GÖREVE GELECEK İL BAŞKANINA  ŞİMDİDEN BAŞARILAR DİLİYORUM

Göreve gelecek arkadaşımıza şimdiden başarılar diliyorum diyen Başkan Dursun, “Yüreğinde vatan, kuran ve dava sevgisi varsa zaten o arkadaşımızda görevinde başarılı olacaktır. Siyasette tadında bırakmak önemlidir. Ben görevden alınmadım. Kendi rızamla İl Başkanlığı görevini bırakıyorum.”ifadelerini kullandı. (Ferhat Özer)

21/12/2020 20:33
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ