AK PARTİLİ GENÇLERDEN SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANMA YÜRÜYÜŞÜ

AK PARTİLİ GENÇLERDEN SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANMA YÜRÜYÜŞÜ

Ak Parti Yozgat il gençlik kolları başkanlığı ,Sarıkamış şehitlerini 107.ölüm yıldönümünde unutmadı.Sarıkamış şehitlerini Büyük sinemada bir sinevizyon gösterimiyle hatırlayan Ak Partili gençler,daha sonra topluca Cumhuriyet meydanından şehitler mezarlığına kadar yürüdüler.

Ak Parti Yozgat Gençlik kolları il başkanı Yaşar Taşdemir,konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaparak şunları söyledi :

“Sarıkamış Harekâtı (22 Aralık 1914), I.Dünya Savaşı sırasında Osmanlı İmparatorluğu ve Rus İmparatorluğu arasında Sarıkamış'ta gerçekleşen kara çatışmalarından olup Osmanlı İmparatorluğu'nun askeri taktik hatasıyla büyük bir başarısızlıkla sonuçlanan bir askeri girişimdir. Bu harekâtta çok sayıda vatan evladımız Allahuekber ve Soğanlı dağları başta olmak üzere yöredeki çatışmalar ve dondurucu soğuklar nedeniyle şehit düşmüştür.

Bizler de Yozgat AK Parti Gençlik Kolları İl Yeni Seçmen Birim Başkanlığı ve ÜniAK Başkanlığı olarak öncelikle Büyük Sinemada sinevizyon gösterimi yayınladık, daha sonrasında ise Cumhuriyet meydanımızdan, Yozgat Şehitliğimize kadar yürüyüş gerçekleştirdik. 22 Aralık Sarıkamış şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.”

23/12/2021 04:09
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ