AK PARTİ İÇ ANADOLU BÖLGE TOPLANTISI YOZGAT'TA DÜZENLENDİ

AK PARTİ İÇ ANADOLU BÖLGE TOPLANTISI YOZGAT'TA DÜZENLENDİ

Ak Parti Çevre Şehir Kültür Başkanlığı İç Anadolu Bölge toplantısı Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan başkanlığında il 3 kademe birim başkanlarının katılımları ile gerçekleştirildi.

Ak Parti Çevre Şehir Başkanı Nurdan Taşarsu; "Yeşil kalkınma sürecinde gençlerimiz ve kadınlarımız en önemli iş ortaklarımızdır. Gençlerimizle, çocuklarımızla, kadınlarımızla sivil toplum örgütlerimizle siyaset üstü bir mesele olan iklim değişikliği ve iklim değişikliğiyle mücadele çerçevesinde adımlarımızı atıyor olacağız" dedi. 

Taşarsu toplantı hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Yenilenebilir enerji, yerli elektrikli araç, sıfır atık, sıfır atık uyumlu projelerimizle, gerek binalarda gerek üretim tesislerinde, yenilenebilir enerji kaynaklarından en iyi şekilde yararlandığımız, Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde yürütülen sıfır atık projesi kapsamında sürdürülebilir bir ekonomi anlayışıyla, atıkların ekonomiye kazandırılmasıyla gerçekleştirilen toplumsal çalışmaları bizlerde bireysel anlamda tüketim ve yaşam alışkanlıklarımızda değişiklik yaparak bireysel sorumluluk göstererek sorumluluk alarak desteklememiz gerekmektedir. İç Anadolu Bölgesi birim temsilcilerinin katılımları ile gerçekleştirilen toplantıda bölgemizin ve şehrimizin çevre, şehir ve kültür alanında ki genel durumlarını konuştuk. Daha evvel şehrimizde Çevre Şehir ve Kültür başlıkları altında güzide şehrimiz Yozgat’ımızda yapmış olduğumuz çalışmaları aktardık.  Gerek çevre alanındaki yatırımlarla gerekse tarih, doğal ve kültürel alanda sahip olduğu güzelliklerle örnek teşkil eden şehrimiz için halkımızın da talepleri doğrultusunda yapacağımız çalışmalar için önemli istişarelerde bulunduk. Doğa ve çevre alanında sürekli faaliyette bulunan insanlarımızla görüşmelerimiz sonunda ulaştığımız tablo ile bir yol haritası belirledik. Çalışmalara ilk olarak kültürümüzü yansıtan örnek çevreci hikâyeleri keşfetmekle başlayacağız. Günlük yaşantısında yaptığı çevreci davranışlarla herkese örnek ilham olacak vatandaşlarımızla iletişim kurarak hikâyelerini dinlemek duyurmak istiyoruz. Örneğin üretimleri esnasında hiç atık üretmeyen kullandığı her malzemeyi değerlendiren ya da doğa yürüyüşüne ya da pikniğe gittiğinde farkındalık oluşturarak önce mıntıka temizliği yapıp sonrasında planına devam eden, atık kumaşlarını atmayıp evinde değerlendiren ev ekonomisine tasarrufla katkıda bulunan hanım kardeşlerimizi, sadece kendi içinden geldiği için boş sahipsiz alanlardaki ağaçlara aşılama ve bakım yapan, ailece ya da bireysel olarak bu tür çevreci faaliyetlerde bulunan hemşerilerimizi dinleyerek onlardan ilham alarak gelecek nesillerimiz için daha yaşanabilir bir çevre, temiz ve sürdürülebilir hayat ve mutlu bir Yozgat için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Her an dinimizin de gereği olan temizlik tasarruf çerçevesinde bireysel ya da ailece bu alanlar da hikayesi olan hemşerilerimizle tanışmaya iletişim kurmaya başladık ama henüz ulaşamadığımız “bizim de hikayemiz var” diyen herkesin bizimle iletişime geçmesini bekliyoruz. Gelecek nesillerimize miras bırakacağımız tarihi, kültürel zenginliklerimiz ve doğal güzelliklerimiz için, yeşil kalkınma hedeflerimize sağlam adımlarla çıktığımız bu yolda tüm halkımızı bireysel sorumluluğa hep birlikte mücadele etmeye davet ediyorum.”

 
20/01/2023 04:11
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ