TAMAM MI ? DEVAM MI ?

ERKEN Seçim ufukta göründü sanki;

İktidarın dışarıdan destekçisi Bahçeli boşuna konuşmadı!
MHP-DSP-ANAP iktidarı döneminde de öyle olmuştu.
Önce Bahçeli “Seçim” diye çıkış yapmış, sonra yapılan seçimlerde de iktidar değişmişti.Başka bir ifade ile AKP, Devlet Bahçeli’nin çıkışı ile iktidara gelmişti...
AKP’ye ilk dönemlerde çaktırmadan destek veren ve her çıkmaz sokaktan kurtaran Devlet Bahçeli, daha önce söylediği sert sözlerin hepsini unutarak iktidarın yanında yer aldı. CUMHUR İTTİFAKI adı altında, bu desteğini net bir şekilde tescil ettirdi.
Bahçeli, yine sahneye çıktı.
Bu defa, “Seçim kanunu ile Siyasi Partiler Kanunu”nun da değişiklik yapılmasını teklif etti.
Durup dururken kafaları karıştırdı. Siyasi gözlemciler tarafından bu çıkış, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan tarafından kurulan yeni partilerin önünü kesmek ve AKP iktidarının devamını sağlamak olarak değerlendirildi.

***

Normal takvime göre Genel Seçimler, 2023’ün Haziran ayında yapılacak!
Ama ertelenen ve üst üste biriken sorunlar yüzünden iktidarın kıpırdayacak durumu kalmadı. Çizdikleri toz pembe tablolara artık ne kendileri ne de destekçileri inanmıyor!
Gündemi yıllardır AKP belirliyordu. Muhalefet de bu gündem çerçevesinde hareket ediyordu. Şimdi büyü bozuldu. Artık gündemi muhalefet belirlemeye başladı. AKP ise muhalefete laf yetiştirmeye çalışıyor. Kim ne derse desin; AKP’nin işi gittikçe zorlaşıyor!
***
Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu AKP’nin başını iyi ağrıtacak gibi görünüyor.
Hangi konuyu süsleyip püsleyip millete anlatmaya çalışsalar, hemen Babacan ve Davutoğlu’nu karşılarında buluyorlar. Her ikisi de “O öyle değil, böyleydi” diyerek, AKP sözcülerini ters köşeye yatırıyor.Bu durum AKP’lilerin canını iyice sıkmış durumda.
İşte o yüzden iktidardaki AKP ile destekçisi MHP “Bu süreci nasıl devam ettirebiliriz?
Bu iki ismi nasıl devre dışı bırakırız?”
diyerek formül arıyorlar.
***
AKP, iktidarda olmanın avantajını geçen yıl yapılan yerel seçimlerde iyi kullanamadı. Seçimlerin iptal edilmesi, rakiplere orantısız bir şekilde saldırılması yüzünden üstelik sınıfta kaldı.
Ama hala akıllanmış gibi görünmüyorlar.
Hala rakiplerine saldırıyorlar, hala tehdit ediyorlar.
Daha hala “Gerilim politikaları”ndan medet umuyorlar.
***
İşte böyle bir tablo içinde AKP Genel Başkanı Erdoğan düğmeye bastı.

Bayram sonrası teşkilatlarına “Gönül Seferberliği” adı altında sokaklara inmelerini “Sıkılmadık el bırakmayın” talimatı verdiklerini söyledi.
Bunu da duyduktan sonra, Devlet Bahçeli’nin çıkışının ardından bir şeyler olabileceğini görmemek için kör olmak gerekiyor.

Ancak, ekonomideki dengelerin bozulduğu, işsizliğin tavan yaptığı, pandemi sürecinde işsiz kalanların ayda 1.170 TL ile geçinmelerinin beklendiği bir ortamda sahaya inecek AKP’lilerin işi çok zor görünüyor.

***
ANAP dönemini hatırlayanlar bilirler...
Onların iktidara veda edişleri, yerel seçimlerde aldıkları yenilgiyle başlamıştı.
O dönemlerde DYP’nin başında 9. Cumhurbaşkanı Rahmetli Süleyman Demirel vardı. ANAP’ın aldığı yerel seçim mağlubiyetinin ardından “Milletin vurduğu tokadı iyileştirecek merhem henüz üretilmedi” diyerek iktidarın ilk seçimde el değiştireceğini söylemişti.

“Göz olanı, beyin olacağı görür” derler...
Şimdi bütün bu olan bitenlere bakarak, AKP’nin bu saltanatını sürdürmesinin zor olduğunu düşünüyorum.
Sandık bu milletin önüne gelecek.
Sizce millet, “Tamam mı? Devam mı?” diyecek!

Hangisi olacak?

 

OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ