YOZGATLILARIN SİYASİLERDEN BEKLENTİLERİ

Yozgat insanı alçakgönüllüdür. Tok gözlüdür. Biraz uysaldır, pek öyle sesi soluğu çıkmaz. Ülke sevdalısıdır. O nedenle pek fazla beklentisi yoktur devlet büyüklerinden. Aslında büyük sıkıntıları vardır Yozgatlının. Yığın yığın derdi, boyunu aşan sorunları vardır. Ama o hep sessiz, sakin ve suskundur. Şükürcü anlayışının, sabredici gücünün, devlete saygıcı yaklaşımının bir sonucudur bu. Bundan yararlanarak Yozgatlının beklentilerine sırt çevirmek akılcı bir tutum olmasa gerek.

“Yumuşak huylu atın çiftesi pek olur.” derler. Öyle fazla yüklenmeyiniz Yozgatlıya, fazla ezmeyiniz onu. Gün gelir, sabır taşı çatlar; işte o zaman tepkisi nasıl olurmuş Yozgatlının herkes görür.

Yozgatlı, ülkeyi yönetenlerden ne bekler? Herkes gibi öncelikle aş bekler, iş bekler. Aş için, iş için istihdam yaratacak fabrikalar bekler. Kent ekonomisinin canlanması için gerekli önlemlerin alınmasını bekler. Dışarı göçün durdurulması için adımlar atılmasını bekler. Güneydoğu illerine yapıldığı gibi teşvik bekler. Hava alanı, hızlı demiryolu bekler. Çiftçi için ucuz mazot, ucuz gübre bekler.

Yozgat, pek çok devlet adamı ve bürokrat yetiştirmiştir. Hemen her dönem hükûmette önemli görevler üstelen bakanlara sahip olmuştur. Ne var ki mum dibine ışık vermemiş, Yozgatlı yukarıdaki isteklerine yanıt bulamamıştır.

Şimdi önümüzde bir genel seçim var. Partilerin adayları, Yozgat’ın ve Yozgatlıların sorunlarını gündeme getirip birtakım vaatlerde bulunuyorlar. Artık son söz halkın. Yozgatlılar, özgür iradeleriyle kendilerine bir yol çizecek ve gönüllerinden geçen partiye oy verecekler. Ama kime oy verirlerse versinler, bundan böyle verilen sözlerin takipçisi olmalı, bunlar yerine getirilmediğinde hesap sormayı bilmelidirler. Yoksa, eşek kuyruğu gibi ne uzar ne kısalır; durdukları yerde öylece kalırlar.

Yozgat’tan milletvekili seçilecek olanlara da bir iki sözüm var: Milletvekili seçildikten sonra Yozgatlıyı unutmayınız. Ona sırtınızı dönmeyiniz. Sürekli Yozgatlının arasında olunuz. Yozgatlının sorunlarını çözmek için elinizden geleni yapınız. Bunun için mücadele ediniz. Artık Yozgatlının sabrı kalmadı. Üvey evlat olmak istemiyor artık. Verdiğiniz sözleri yerine getirmezseniz, biliniz ki Yozgatlı sizi bir daha o Meclis’e sokmayacaktır.

Yozgatlı; milletvekili olacaklardan hakka, hukuka, adalete, ahlâka dayalı bir uygulama bekliyor. Bunu düşünerek hareket ediniz. Kul hakkı yemekten kaçınınız. Kendinizi değil, temsil ettiğiniz kenti düşününüz. Böyle yaparsanız tarihe geçersiniz, yoksa adınız bile anılmaz.


29.04.2015
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ