YENİ YIL DİLEKLERİM

Dilerim 2020, ülkemiz ve halkımız için mutluluklar ve huzur yılı olur.

Dünyamız, çıkar çakışmalarının ortasında kazan gibi kaynıyor. Emperyalist güçler; Ortadoğu’da, Afrika’da, Akdeniz’de cirit atıyor, binlerce kilometre uzaktan doğal gaz ve petrol peşinde koşuyorlar. Akdeniz’in asıl sahiplerinin ellerinden haklarını alma uğruna birbirleriyle yarışıyorlar.

Jeopolitik konumu nedeniyle önemli bir noktada bulunan Türkiye bir sarmalın içinde. Bir yanda Amerika, bir yanda Rusya, bir yanda Avrupa, bir yanda Ortadoğu ülkeleri ile ilişkilerini yürütmeye çalışıyor. Suriye’deki iç savaş ve bunun ülkemize yansıması, milyonlarca göçmenin yükü de sırtımızda. Kısacası zor ama çok zor bir dönemden geçiyoruz.

Böylesi bir ortamda kuşkusuz “yurtta ve dünyada barış”ın sağlanması en büyük dileğim. Artık insanlık acı çekmesin. Savaşlar, iç çatışmalar dursun. Açlık, yoksulluk içinde yaşayanlara el uzatılsın. Uluslar arasındaki gerginlikler son bulsun. Dünya ulusları kardeşçe, dostça geçinmek için çaba harcasınlar. Birbirlerinin hak ve egemenliklerine saygı göstersinler. Halkları birbirine düşman etmeye çalışmasınlar. Uluslar arasındaki kültürel ve ekonomik ilişkiler en üst düzeye ulaşsın.

Öncelikle ülkemiz içinde birlik ve kardeşlik duyguları kök salsın. Birbirimize sevgi ve saygıyla yaklaşalım. Düşünce farklılıklarımızı birbirimizi ötekileştirmeye neden olarak görmeyelim. Farklı düşünsek de aynı gemide olduğumuzu unutmayalım. Doğru düşündüğümüze inansak da başkalarının görüşlerine başvuralım. Çok sesliliğin bir ayrışma değil, en iyiye ulaşma aracı olduğunu aklımızdan çıkarmayalım. Birbirimize sıkıca sarılalım. Şu sen ben kavgasını bir yana bırakalım. Eleştirilerimizi saygı çerçevesinde gerçekleştirelim, birbirimize hakaret içerikli eleştiriler yapmayalım. Unutmayalım ki, “Çivi çıkar, ama izi kalır.” İnsanların ruhunda böyle acı izler bırakmayalım. Birbirimizle inatlaşmayalım. Doğruya ve gerçeğe ulaşmak için katılımcı bir anlayışa sahip olalım. Soralım, soruşturalım, önyargılardan uzak kararlar verelim. İçinde yaşadığımız doğayı koruyup kollamayı da görev bilelim.

Ünlü şairimiz Cahit Sıtkı Tarancı’nın dediği gibi,

Memleket isterim,
Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun;
Kuşların çiçeklerin diyarı olsun.

Memleket isterim,
Ne başta dert ne gönülde hasret olsun;
Kardeş kavgasına bir nihayet olsun.

Memleket isterim,
Ne zengin fakir ne sen ben farkı olsun;
Kış günü herkesin evi barkı olsun.

Memleket isterim,
Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun;
Olursa bir şikâyet ölümden olsun.

OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ