ULUSUMUZUN GÜNEŞİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Ölümünün 78. yılında Ulu Önder Atatürk’ü bir kez daha saygıyla anıyoruz. Ona her zamankinden daha çok gereksinim duyuyor ve bunu her geçen gün daha iyi anlıyoruz.

Bugün Atatürk’ün sosyal, kültürel, ekonomik devrimleri sayesinde ayaktayız. Atatürk karşıtı nice söylem ve eylemlere karşın duruşumuzda bir değişme yok. Yine aynı kararlılıkla Atatürkçü çizgimizde yürüyoruz. Yıllar geçiyor, ama Atatürk ilkeleri geçerliğini sürdürüyor. Çünkü o ilkeler evrensel temele dayanmaktadır. Söylendiği ve belirlendiği dönemden çok sonrasını kapsayacak niteliktedir. Sözün kısası, geleceğe yönelik ve dinamiktir. Hiçbir güç Atatürk ilkelerini yok edemeyecektir. Cumhuriyet gençleri, onun emanetine sahip çıkmaktadır ve bundan sonra da çıkacaktır.

Uzun söze gerek yok. Atatürk bu ulusun temel varlığıdır. Ulusumuzun güneşidir o. Biz de onun çevresinde dönen ve hiçbir zaman ışığını yitirmeyecek olan gök cisimleriyiz.

Yakın dönemde yaşadıklarımız; Ulu Önder Atatürk’ün, "Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat, uygarlık tarikatıdır." sözünün önemini bir kez daha vurgulamıştır.

Ulusumuzun aydınlık geleceğinin temelinde Atatürk ilkeleri yatmaktadır. Bu ilkelere sıkı sıkı sarılalım; barış, dostluk, kardeşlik ekseninde birlik ve dirlik içinde yaşayalım.

Şair Özbek İncebayraktar’ın çok sevdiğim bir şiiriyle noktalıyorum duygularımı:

ATATÜRK DENDİ Mİ

Atatürk dendi mi, kardeşlik başlar;
Barışa, dostluğa döner savaşlar.
Tutuşur el ele Antalya, Rize;
Gururla gülümser Atatürk bize.

Afyon'dan Ağrı'ya uzanır elim,
Halay çeker Sivaslımla Niğdelim.
Amaçta, sevinçte, üzüntüde bir;
Sevdiğim Erzurum, güzelim İzmir.

Atatürk'le mutlu Konya’m, Adana’m;
Gelinlik kardeşim, ak saçlı anam.
Onunla ağarır alınlarımız,
Daha güzelleşir yarınlarımız.

Mustafa Kemalce alınır haklar,
Onunla özgürdür bütün bayraklar.
Atatürk'le biter kavgalar, kinler;
Uçar gökyüzüne ak güvercinler...

10.11.2016

OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ