SAĞDUYU ÇAĞRISI

Bilineni söylemek ve yazmaktan hoşlanmam aslında. Ama toplum yararı ve ülke çıkarları söz konusu olunca iş değişiyor.

Bİlindiği gibi ülkemiz terör sarmalında zor bir dönem geçiriyor. Gün geçmiyor ki bir şehit haberi gelmesin, analar gözyaşı dökmesin. Kahraman vatan evlatlarımız bir bir şehit oluyor, her gün yeni bir ocağa ateş düşüyor. Doğal olarak hepimiz tepki içindeyiz. Kana doymayan teröristleri lanetliyor, bu amaçla sokaklara dökülüp birlikteliğimizi haykırıyoruz, haykırmayı da sürdüreceğiz. Ama bu arada bilmeyerek birtakım yanlışlara düşüp terörün ekmeğine yağ sürüyoruz.

Geçenlerde sosyal medyada Yozgat’tan geçen bir Kars otobüsünün taşlandığı haberini okudum. Gerçi son günlerde bu tip olaylara ülkemizin hemen yer yerinde sıkça rastlanıyor. Araç taşlamalar, dükkân yakmalar, Kürt vatandaşlara saldırılar tehlikeli bir boyuta ulaştı. 1980 ihtilali öncesi ülke sağ-sol çatışmalarıyla çalkalanırken de benzer durumlar ortaya çıkmıştı.

Terör, ayrışma ve çatışmadan beslenir. Bu tüm terör örgütlerinin temel hedefidir. PKK’li teröristler de ülkemizde Türk ve Kürt halklarının çatışması için çaba göstermekte, bunun ortamını yaratmaya çalışmaktadır. Bu oyuna gelmeyelim.

Kurtuluş Savaşı’nda emperyalist güçlere karşı Türk’üyle Kürt’üyle birlikte savaşmadık mı? Türk ve Kürtler evlilikler yapmadılar mı? Çevremizde babası Türk, anası Kürt ya da babası Kürt anası Türk olanlarımız yok mu? Etle tırnak gibi bir bütün değil miyiz?... İşte terörün hedefi, bu etle tırnağı söküp birbirinden ayırmak, halkları birbirine düşürerek ülkeyi bir kargaşa ortamına sürüklemek ve bu yolla kirli emellerine ulaşmak.

Çevremizdeki ülkelere bir göz atarsak ne olup bittiğini çok daha iyi anlayabiliriz. Suriye, Irak, Libya ve benzeri ülkelerin içinde bulunduğu durum ortada. Türkiye’nin de bu ülkeler gibi bir kardeş kavgasına çekilerek bölünmesi amaçlanıyor. Bütün hesap bu. Bize düşen görevse bu hesabı bozmak.

Yurdumuzun dört bir yanında teröre haklı tepki gösteren insanlarımızı bir kez daha sağduyulu olmaya çağırıyorum. Teröre duyulan öfke ve lanete evet, binlerce kez evet!.. Ama daha düne kadar selamlaştığımız, birlikte oturup kalktığımız,üzüntülerimizi ve sevinçlerimizi paylaştığımız Kürt komşularımızı potansiyel suçlu, terörist gibi görüp onlara saldırmaya hayır!.. Böyle yapıp onları ötekileştirerek hangi sonuca ulaşabiliriz?... Kürt kökenli olup da bu vatan için şehit olanlar yok mu?... Bunları düşünerek aramıza karışan provokatörlerin tuzağına düşmeyelim; bilinçli ve uyanık olalım.

Vatanının birlik ve bütünlüğünü sağlamak için canlarını feda eden tüm güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına da sabırlar diliyorum.

Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun!..

15.09.2015
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ