KENDİMİ AŞMAK İÇİN

Her yıl bu zamanlarda bir tembellik çöker üstüme. Hiçbir şey yapmak istemem. Durgunlaşır, donuklaşır, içe kapanırım. Yazamam, üretemem. Kendimi format atılmaya gereksinimi olan bir bilgisayar gibi görmeye başlarım. Evet dostlar, ben şimdi işte bu durumdayım.

Üretmeden yaşamak korkunç bir şey. İnsan, içinde yaşadığı topluma ufak da olsa bir katkıda bulunabilmeli. Bu nedenle zorladım kendimi. Yakıştıramadım bu durumu kendime. Bir iki satır karalamaya başlarsam belki benliğimi bulurum diye sarıldım kalemime. Fena da gitmiyor hani. İşte yine yazıyor, düşünce ve duygularımı sizlerle yeniden paylaşıyorum. Bundan da son derece hoşnudum.

Yazmak gerçekten çok güzel. İçinizde birikenleri dışa aktarırken bir rahatlama hissediyorsunuz. Dertlerini bir başkasıyla paylaşan insanın huzurunu buluyorsunuz içinizde. Hele düşünce ve duygularınızı bir kişisel çıkar ummaksızın paylaşıyorsanız keyfine doyum olmuyor yazmanın. Andre Gide, “Hiçbir kişisel çıkar bulunmadığı zaman iyi yazılır, iyi düşünülür.” diyor. Gerçekten de öyle. Böyle yaptığınızda yazdıklarınız içten oluyor, okuyanları gönülden kucaklıyor.

Bugün beni hoş görmenizi dilerim. Dedim ya, kendimle savaşarak yazıyorum bunları. Bu nedenle yazdıklarımda plansızlıklar olabilir. Bırakın bu kez de düzensiz, plansız olsun yazdıklarım. Yazıyorum ya, o yaz tembelliğinden kurtulmaya çalışıyorum ya, bu da bir başarıdır. Beni böyle görmenizi istiyorum bugün için.

Ortanca torunumun üniversite sınavına hazırlanıyor olması, onun gelecek kaygısının beni de sarması ayrı bir etken üzerimde. Bu duyguyu pek çoğunuz yaşıyorsunuzdur. Sekiz-dokuz aydır aralıksız çalışan, geleceğini kurtarmaya çalışan bir gencin yaşadığı stres sizi de aynı derecede etkiliyor. İster istemez geriliyorsunuz. Dilerim hayırlı bİr sonuç çıkar ortaya. Yalnızca kendi torunum için değil dileğim. Onun gibi olan tüm gençler için.

Sanırım kişisel duygu patlamalarımla sizi biraz bunalttım. Bana katlandığınız için teşekkür ederim.

Eee, ne dersiniz? Bu kadar zorlamayla ancak bu kadar yazılır. Haksız mıyım?..

Esen kalınız. Her şey gönlünüzce olsun.

17.06.2019
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ