İNCE DOKUNDURMALAR

Ülkeyi yönetenler; ülkede kriz olmadığını, olsa olsa geçici bir sıkıntı olduğunu söylüyorlar. Sanırım “kriz” ile “sıkıntı”nın kanka olduğunun farkında değiller.
***
Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşulların psikolojik olduğu ileni sürülüyor. Bence yerden göğe kadar doğru bir sav. Çünkü ülkede geçim sıkıntısı yüzünden psikolojisi bozulmayan kalmadı.
***
Amerikan danışmanlık şirketi McKinsey ile anlaşma yapılmış. Bu şirket, 16 bakanlığın harcamalarını denetleyecek ve bu konuda rapor sunacakmış. Desenize Sayıştay’ın pabucu dama atıldı.
***
Ülkemizdeki muhalefet partileri; iktidarı durmaksızın eleştiriyor ve yapılan her şeye, “Tu kaka!” diyorlar. Ne yapacaklardı yani? Ülke sorunları için çözüm mü üreteceklerdi?
***
Dünyanın en sabırlı insanlarının ülkemizde olduğu söyleniyor. Haksızlar mı yani? Sabır taşı çatladı, ama insanlarımız hâlâ sapasağlam.
***
Sayın Bahçeli, kader mahkûmlarının affı konusunda ısrar ediyor. Peki, bu gerçekleştiğinde “kader mağdurları”nın durumu ne olacak?
***
31 Mart yerel seçimlerinde olası AKP-MHP ittifakı gündemden düşmüyor. Ankara, İstanbul, İzmir AKP’ye, Adana, Mersin, Manisa MHP’ye. “Al gülüm, ver gülüm.” seçimi yani. İyi düşünmek gerek. Ya evdeki hesap çarşıya uymazsa?...
***
CHP’nin ileri gelenleri, 31 Mart yerel seçimlerinde herhangi bir partiyle ittifak yapmayacaklarını, ittifakı halkla yapacaklarını söylüyorlar. Parti üyelerinin kurultay isteğini sayısal yetersizlik nedeniyle görmezden gelip pek çok kişiyi küstürenler, neye güveniyorlar? Tüm partililer; Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir zamanlar söylediği gibi, CHP’ye “tıpış tıpış” oy mu verecekler?
***
Tüm siyasal partiler, HDP ile aralarına kırmızı çizgi koymuşlar. Hemen hepsi HDP’yi terörle özdeş görüyor ve halkı uyarıyorlar. İyi, güzel de bu ülkenin savcılarının, hâkimlerinin kırmızı çizgileri yok mu acaba?...

***
Ülkemiz; ölümlü iş kazalarında dünyada üçüncü, Avrupa’da birinci geldi. Kim demiş Avrupa’da dereceye giremiyoruz diye?
***
Ülkemiz, eğitim kalitesi sıralamasında 137 ülke arasında 99. sırada yer aldı. 38 ülkeyi sollamışız ya! Daha ne istiyorsunuz?...
***
Toplum, hayvana uygulanan şiddet haberleriyle çalkalanıyor ve insanlarımıza hayvan sevgisi kazandırmak gerektiği üzerinde duruluyor. Her ay 30-40 kadın cinayeti işlenen bir toplumda hayvan sevgisinden söz etmek gülünç değil mi?
***
Hemen her gün maganda kurşunuyla yaralanan, ölen kişilerden söz ediyoruz. Beyni sulanmış, silah bağımlısı magandalardan havaya kurşun değil de gül atmalarını mı bekleyecektik yani?
***
Sokakta, parkta, otobüste… kadınlara taciz haberleri aldı başını gidiyor. Kardeşim, kadın başınıza dışarıda ne işiniz var? Oturun evinizde, sorun çözülsün (!)
***
Ülkemizde 2019 yılı sonuna dek ikili eğitime son verileceği duyurulmuştu. Ben tekli eğitimden vazgeçtim kardeşim. Günümüzde 60-70 kişilik sınıfların olduğu bir ortamda bir zamanlar olduğu gibi üçlü eğitime geçmeyelim de.

***
Asgari ücretin 1.603,12 TL olduğu ülkemizde insanların nasıl geçindiği herkesin merakı. Siz daha Türk mucizesinin ne olduğunu anlayamadınız mı?
***
Emeklilikle yaşa takılanlarla ilgili çalışmalar hayata geçirilirse kadınlar 38, erkekler 43 yaşında emekli olabilecekler. Yaşamlarının en olgun ve verimli bir döneminde emekli olmak, sanırım yalnızca ülkemize özgü bir durum. Bir de ülkemizde yaşam ortalamasının erkeklerde 75,3, kadınlarda 80,7 olduğu düşünülürse Sosyal Güvenlik Kurumunun vay hâline!..
***
Artık 250.000 dolar verip bir ev alan yabancı, Türk vatandaşı olabilecek. Dolar sayesinde Türk vatandaşı olmak amma da ucuzladı ha!
***
Ülkemizde yoksullar ile varsıllar arasındaki gelir dağılımı uçurumu daha da büyümüş. Ülkemizde büyüme yok diyenlere duyurulur.
***
Ülkemizde adalete güven duygusunun istenen düzeyde olmadığı hemen her kesimce dillendiriliyor. Adalet mülkün temeli olmaktan çıkıyor mu yoksa?
***
Bu yıl, istenen yaş koşulunu taşıyan ve devlete 15.000 TL ödeyen her erkek, paralı askerlikten yararlanacak.. Askerliğini parasız yapmak varken niye para verirler ki?...
***
Çarşı pazarda fiyatların yükselişi durdurulamıyor, bu da vatandaşı strese sokuyormuş. Satıcılara bir tavsiyem var: Çeşitli mağazaların yaptığı gibi önce bindirim, sonra da indirim yapın. Hiç olmazsa vatandaşı stresten kurtarırsınız.
***
Tavuk eti fiyatları, kırmızı et fiyatlarını zorlamaya başlamış. Tavukların bir hak mücadelesi olmasın bu?
***
Ana muhalefetin halka daha iyi bir seçenek sunamaması nedeniyle seçimleri kazanamadığı söyleniyor. Parçalanmış bir muhalefetten, muhalefet dışında bir şey beklenebilir mi?
***
Son zamanlarda domatesin fiyatı salatalığı neredeyse üçe katladı. Böyle giderse zam virüsü diğer sebze ve meyvelere de bulaşacak. Çözümünü bilen ya da bulan var mı?
***
Çocuklarımız, gençlerimiz, yetişkinlerimiz, hatta yaşlılarımız telefon bağımlısı olmuşlar. Bütün suç telefonda. Kullanımı hemen yasaklanmalı.
***
Yatarak üreten tek cins, tavuk türündenmiş. Tür mü değiştirsek acaba?
***
Bir yerde okumuştum: “Çözümde görev almayanlar sorunun bir parçasıdır.” yazıyordu. Acaba kimler kastediliyordu?
***
Bu yılki üniversite sınavı sonuçları, eski yılları da aratır duruma geldi. Bazı derslerde doğru ortalamasının 0.5, 1.1, 1.7 olduğu açıklandı. Muhalefet, “Eğitimimizin durumu içler acısı.” diyerek yaygarayı kopardı. Kardeşim, siz de hiçbir şeyi beğenmiyorsunuz be!
***
Yazar, çevirmen ve düşünür Cemil Meriç, tarafsızlık konusunda şöyle diyor: “Taraf tutmayan insan, kişiliği felce uğramış insandır. Ben tarafım, gerçeğin tarafıyım.” Benim yaptığım da bu zaten. İşte bunda bir dokundurma yok dostlar.

02.10.2018
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ