ANNELER GÜNÜ ÜZERİNE

Zaman ne de çabuk geçiyor. İşte yine bir Anneler Günü’ndeyiz. Bilindiği gibi her yıl Mayıs ayının ikinci pazarı, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Anneler Günü olarak kutlanıyor. Bugün de aynısını yapacağız ülke genelinde. Annelerimizle ilgili övgü dolu sözler söyleyeceğiz. Onları yere göğe sığdıramayacağız. Onlara birbirinden güzel sözler söyleyeceğiz: “Canım, bir tanem, ciğerimin köşesi, evimizin direği…”diyeceğiz. Ne kadar güzel, ne kadar hoş değil mi?,,, Bunlar güzel sözler. Ama önemli olan söz değil, eylemdir. Öyle değil mi? Eyleme dönüşmeyen sözün ne anlamı olur ki?...

Önce annelerimizi yere göğe sığdıramayacağız. “Cennet annelerin ayakları altındadır.” sözünü her fırsatta söyleyeceğiz. Gidip annemizin eline öpeceğiz. Sonra eve gelip yine bir anne olan eşimize şiddet uygulayacağız. Kolunu bacağını kırıp onu sakat bırakacak, daha da ileri gidip öldüreceğiz. Bu nasıl bir anlayıştır? Bu nasıl bir çelişkidir?...

Hangi gerekçe bir kadına şiddet uygulanmasını haklı gösterebilir? Var mı böyle bir ilkellik?... Anneler ayaklarının altında cennet beklerken kocalarının tekmeleriyle hastanelik oluyor, soluğu sığınma evlerinde alıyorlar. İşte böyle bir ülkede yaşıyoruz biz. Sonra da çıkıp utanıp sıkılmadan Anneler Günü’nü kutluyor, onları hoşnut etmek için gönüllerini almaya çalışıyoruz.

Ben onu bunu bilmem. Yüreğinde sevgi olmayan biri kimseyi sevemez. Onun sevgisi bilinçsizdir, yapaydır, çıkara dayalıdır. Hem seveceksin hem döveceksin. Oh ne güzel! İlkel bir demokrasi anlayışı gibi; tüm hak ve özgürlükler sana, işkenceler, baskılar ona.

Kadınına sevgi ve saygı göstermeyen adamın anasına gösterdiği sevgi ve saygıya inanmam ben. Onu bir tür dalkavukluk olarak görürüm.

Ben Anneler Günü’nü kutlamayalım, demiyorum. Ama kadınlarımıza her zaman bugünün anlam ve önemine uygun davranmamız gerektiğini söylüyorum. Öyle bir gün değil, yaşam boyu sürecek bir sevgi ve saygıdan söz ediyorum.

Her şeyin başı sevgidir. Sevgiden yoksun insanlar yaşayan ölü gibidirler. Bu tür insanlardan her kötülük beklenir.

Önce yüreklerimizi sevgi tohumlarıyla dolduralım. İnsan, hayvan, bitki ayrımı gözetmeksizin tüm canlıları sevelim. O zaman tüm kötülüklerin kökü kazınır. Baskının, zulmün, şiddetin damlası kalmaz.

İşte bu duygularla tüm anaların “Anneler Günü”nü kutluyor, onlara sevgi ve saygılarımı iletiyor, ölen analarımızı da rahmetle anıyorum.

10.05.2015
OKUR YORUMLARI
Metin Gül
11.05.2015 17:06:00

Kardeş, her şeyi yerli yerinde kullanmış, söylenmesi gerekenleri söylemişsin. Eline, diline sağlık. Alacak olanlar gereken dersi alacaklardır. Almak istemeyenlere ne yapsan boş.

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ