YOZGAT’TA DÜZENLENEN LİDER ÇOCUK TARIM KAMPI SONA ERDİ

YOZGAT’TA DÜZENLENEN LİDER ÇOCUK TARIM KAMPI SONA ERDİ

2022 Yılı Lider Çocuk Tarım Kampı ‘Uluslararası Geleneksel Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği’ temasıyla Yozgat’ta da düzenlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayım Dairesi Başkanlığı Koordinasyonluğunda öğrencilere doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknikleri hakkında bilgi vermek amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce, “Lider Çocuk Tarım Kampı” düzenlendi. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen kampın bu yılki teması ‘Uluslararası Geleneksel Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği ‘ olarak belirlendi.

Öğrencilerin okuldan alınması ve hediyelerinin verilmesiyle düzenlenen ve 3 günlük kamp etkinliğinde çocuklara, Yozgat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gezisi, yapılan işler, çalışmalar ve devam eden projelere dair çocuklara bilgiler aktarılıp çocukların soruları cevaplandırıldı.

Yozgat Çamlığı ve Tabiat Eğitim Merkezi ziyareti ile Organize Sanayinde Balıkçılık ve Su  Ürünleri Tesis gezisi ve Esenli Barajı bölgesinde su ürünleri tesisi gezisi gerçekleştirildi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Müdürü Tanju Özkaya, “Bakanlığımızca her yıl geleneksel olarak düzenlenen tarım kampıyla amacımız günümüzün en önemli problemi olan güvenilir gıdaya erişim, dolayısıyla tarım bilincini çocuklarımıza daha küçük yaşlarda oluşturmaktır.           Öncelikle tarımla ilgili olarak İl Tarım Orman Müdürlüğü faaliyetleri anlatılırken, bir ziraat mühendisi, veteriner hekim ve bir gıda mühendisinin neler yaptığını hem teorik olarak hemde pratik olarak anlatıldı. Bu mesleklerin ne kadar önemli görevler icra ettiği öğrencilerimize gösterilmiştir.

Bu kampın bir diğer amacını da tarımı daha eğlenceli olarak anlatan bir sosyal faaliyet olarak düşünmekteyiz. Bu kampta sadece tarım konuşulmuyor, çocuklarımızla piknik ve geziler düzenliyoruz.

Bu yılki temamızı oluşturan “Uluslararası Geleneksel Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği” temasına uygun bir kamp etkinliği planladık. Bu kamp  sayesinde çocukların yıllarca hafızalarından silinmeyeceği hoş bir anı bırakılacaktır” ifadelerini kullandı. / Çağlayangazetesi.com

19/06/2022 00:22
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ